Lopen in de sneeuw

Wie had dat gedacht? De afgelopen dagen heeft het hier in de regio wel gesneeuwd maar het meeste is elke ochtend weer weggesmolten.
In het oosten van het land ligt er nog genoeg.

Drie maanden geleden opperde Jan Riemens om met een groepje naar de Midwintermarathon in Apeldoorn te gaan. Dat wil zeggen de langste afstand is sinds dit jaar de Asselronde van 25km – de marathon is verdwenen. Met zijn vijfen ingeschreven wordt het een verhaal van de tien kleine negertjes: twee vallen af door een blessure, de derde heeft een dubbele afspraak met een trainingsweek in Baselga del Pine. Gelukkig haakt Joke Laanbroek aan op Edward’s nummer.

Uiteindelijk reizen Eelco, Joke en ik (:Arjan) af naar Apeldoorn waar de zon probeert door de mist te breken en de bossen nog vol sneeuw blijken te liggen. Op het transferium bij de Willem III kazerne is het best glibberen; gelukkig blijkt het parcours vrijwel schoon te zijn.

Z0 staan we rond kwart voor 12 met nog eens 2300 enthousiastelingen op de Loolaan. Na de start gaat het eerst over brede lanen via Apenheul omhoog naar de besneeuwde bossen rond Hoog Soeren. Daarna komt de vlakte van de Asselse heide, waar halverwege het oude treinhalte van Assel het keerpunt betekent. Hierna vind ik de zandweg beter te begaan dan het asfalt van het fietspad. Bij 15km kom je op de provinciale weg die nog 1,5 km geniepig stijgt – mijn benen lopen langzaam vol. De rest van het parcours vecht ik tegen de verzuring, al kom ik nog wel binnen de 2 uur binnen. Snel een paar bekers lauwe thee en water drinken om wat te herstellen. Ik zie Joke nog net binnenkomen en hoop snel te douchen. Ai, die zijn helaas koud. De massage helpt meer, al blijk ik door Eelco gezocht te worden wegens een volgende afspraak (excuses).

Op de terugweg worden we geplaagd door 2 files door ongelukken – de enige in Nederland en wij zitten erachter. Gelukkig kunnen we de 2e ontwijken en komen rond 17 uur terug in Haarlem. Eelco kan meteen door richting een curry-maaltijd.

Achteraf blijkt Karel Kolb ook een verdienstelijke 10 mijl te hebben gelopen.

13481 Arjan Vink KAV Holland Centraal Beheer Achmea Asselronde (25 km) 1:58:18
13312 Eelco Jongenburger KAV Holland Centraal Beheer Achmea Asselronde (25 km) 2:12:59
13314 Joke Laanbroek (onder naam Edward de Jong) KAV Holland Centraal Beheer Achmea Asselronde (25 km) 2:14:48
10417 Karel Kolb KAV Holland Hollander Techniek Mini-Marathon (10 EM) 1:07:29

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.