Ludwien Potveer 80 jaar

Ludwien Potveer heeft het nog steeds naar haar zin bij de dinsdagavond groep van Kees Peerdeman.  Zondag 21 juni werd ze 80!  en trakteerde haar loopgroep op ijs. Met recht kan Ludwien de oudste deelneemster van de groep van Kees genoemd worden.

Ludwien 80-1

Op zondag 21 juni vierde Ludwien haar tachtigste verjaardag. Wat een mijlpaal.  Iedere dinsdagavond is ze paraat om mee te lopen in de groep van Kees.  Of dat nog niet genoeg is, pakt ze er ook nog de krachttraining bij op de maandagavond.

Sinds 2002 is Ludwien lid van KAV Holland, na haar verhuizing naar Haarlem. Daarvoor was ze ook al besmet met het loopvirus en liep haar rondjes in Vlaardingen. Ze wil overigens niet onbenoemd laten dat ze van oorsprong een echte “Westfries” is. Ook vertelde ze ons afgelopen dinsdag dat ze pas na haar zestigste de eerst marathon had gelopen, uiteindelijk 8 in 5 jaar. Ze is daar erg trots op. Ze kon het niet laten om aan te geven dat er voor alle lopers van de groep van Kees nog hoop is. Nog een ander leuk feit om te noemen, is dat Ludwien op de zaterdagochtend training geeft aan een loopgroep van de collega vereniging AV Haarlem.

Voor zover we kunnen inschatten, stopt Ludwien nog lang niet bij de groep van Kees.

Op dinsdagavond na afloop van de training werd Ludwien in het zonnetje gezet met bloemen en een cadeaubon. Ludwien op haar beurt  verraste ons met een heerlijk ijsje, wat zeer gewaardeerd werd.

Ludwien 80-2 Ludwien 80-3

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.