Kleine wedstrijden, groot plezier

Afgelopen zondag werd alweer de 4e HappyRunnning Strandloop gehouden op het strand bij IJmuiden. Deze kleinschalige loop trekt vooral lopers uit Ijmuiden en de directe omgeving. Ofschoon het op fietsafstand is zag ik maar weinig lopers van KAV-Holland. Met uitzondering van de Familie Laanbroek, die waren op volle sterkte aanwezig. Joke, Michiel en Danielle (jongste deelneemster).

Dit is nu net zo’n wedstrijdje waar je als sub topper gewoon op het podium kunt eindigen. Want veel wedstrijdatleten staan er niet aan de start. In dit geval waren er 2. Ondergetekende en Bob Keuzekamp, met een aantal lopers van Suomi. Aangezien Bob de 10km ging lopen en Ik de 5km  waren de bookmakers het al snel eens. Als je de nummers 1 goed voorspeld had kreeg je niet eens je geld terug.
Maar goed de race moest natuurlijk wel gelopen worden. Ik heb afgelopen periode vooral op omvang getraind en de snelheidstrainingen komen pas vanaf half november om zo in Schoorl te kunnen pieken. Dus ik was wel benieuwd hoe het zou gaan.

happy running2015Gelijk na de start was er een groepje van 4 man die met wind in de rug naar de pier waaide. Dat was de 1e km, daarna was het volle bak tegen de wind in. Als polderjongen heb ik al zoveel met wind moeten stoeien dat ik meen dat ik daar minder last van heb dan mijn tegenstanders. Na 200 meter kopwerk liep ik alleen, De begeleidende fietser had eerst moeite om mij voor te blijven. Ik vond dat wel een extra prikkel. Kijken of ik de fietser kon lossen. En ja hoor na de 1e km wind tegen, ging hij achter mij fietsen zodat ik hem een beetje uit de wind hield. Ja, dat kan allemaal in zo’n klein wedstrijdje.

Anderhalve kilometer verder was het keerpunt, dat was heerlijk. Ik waaide terug naar de start, je komt dan alle andere lopers tegen. Dat is wel een mooi gezicht. Zij nog werkend tegen de wind en ik tot wel 17km per uur op weg naar de finish. Uiteindelijk liep ik de 5.2 km in net 20 minuten. zeer tevreden. en inderdaad Bob werd 1e op de 10km. in 43 minuten. Bij de Dames gingen de prijzen naar Tessa Schuitemaker (5k) en Maaike Calis (10k).

De afterparty met warme choco, koffie en thee, in strandtent Noordzee was erg gezellig, De prijsuitreiking was een groot feest met allemaal iphone-fotoshoots. Uiteindelijk hebben we op op aanraden van Ab Laanbroek buiten een aantal groepsfoto’s gemaakt; dat kun je wel aan Ab overlaten. Meer sfeerfoto’s op de FB pagina van HappyRunning. Dus kom volgend jaar lekker met je loopgroepje naar IJmuiden.

Johan Neve

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.