KAV loopt hard in Emmeloord

Zo! Daar waren we dan. Met 6 man op het NK meerkamp. En als je dan een wel heel zenuwachtige Robina Negenman aantreft dan houd je je hart toch wel even vast. Het werd een weekend met alles erop en eraan. Om met Robina te beginnen. Die nam haar zenuwen heel snel weg door werkelijk waar een waanzinnige 100 meter horden. Let wel, Ro is C-juniore en stond in Emmeloord aan de start alsof ze al jaren niets anders doet. Het resultaat, 2 clubrecords en een prachtige 9de plaats. Hulde!

De B-boys. Vier stuks. Vier absolute bazen met een volledig ander karakter. Igor die zich een hoedje moet zijn geschrokken dat hij daadwerkelijk mee mocht doen. Lang geblesseerd, meerkamptechnisch niet de noodzakelijke trainingen kunnen draaien, maar een man met bijzonder veel mogelijkheden. Het lijf hield stand, Igie pakte zijn pr’s en finishte de 10-kamp. Dan ben je een baas.
Dat is Mika ook. Wat een 10-kamp! Mika Taag is levensgevaarlijk als hij positief blijft. Een groot wapen. Heeft soms nog wel eens de neiging om het koppie te laten hangen, maar na een klein moment bij hoog na, bleef Mika positief om de 10-kamp van zijn leven te draaien. En dan scoor je dus gewoon 5384 punten, een pr met meer dan 600 punten.
Jos Hoogewerf is een liefhebber. Een liefhebber die eenmaal in de flow niet te houden is. Sprong bij ver de sterren van de hemel maar ja. de rode vlag is dan niet je beste vriend. Was heel even uit het veld geslagen. Het mooie van de 10-kamp van Jos is, dat van een echte uitschieter geen sprake was, maar hij gewoon 5de van Nederland wordt en hij op dag 2 laat zien een echte meerkamper te zijn.
Sil Negenman. Ook hij keerde met een clubrecord huiswaarts, En met 6000 punten! Dat is wel een dingetje hoor. Sil trekt zijn eigen plan. Als trainer hoop je soms dat hij er iets vaker is zodat je nog meer met hem aan de gang kunt. Het discuswerpen was een weinig getraind onderdeel en bij het inwerpen kwam dat goed naar voren. Het knappe van Sil is dat hij zijn hoofd ogenschijnlijk koel weet te houden en zijn beste worpen voor de wedstrijd bewaart. Onze stille genieter is vierde van Nederland geworden!
Martijn Hoogewerf. Ook hij werd vierde van Nederland. Een plek die door de buitenwereld als zuur wordt gezien. Na dag 1 hadden we ervoor getekend. Na een uitstekende sprint was het bij de andere 4 onderdelen net niet. En zo gebeurt het dat je op dag 2 opnieuw de schade moet beperken en een monsterscore onhaalbaar is. Het is een gegeven waar we absoluut mee aan de slag moeten, want het wat als gehalte moet niet te groot worden. Maar ja, dan zie je die horde op dag 2 en 4.40! bij pols en dan weet je weer dat je met een bijzondere atleet te maken hebt. Het woord in potentie wil hij niet meer horen, het is tijd om die potentie 10 onderdelen lang waar te maken. Het liefst over drie weken in Gemert. 6868 punten is uiteindelijk een prachtige score en nieuw persoonlijk record.

Voor KAV een uitstekend weekend, wij zijn niet te beroerd om ook buiten de stadgrenzen te kijken. Leon Mak schreef geschiedenis door als eerste B-junior boven de 7000 punten te scoren. Ik heb stiekem het vermoeden dat die score dit jaar door hemzelf nog verbeterd wordt. En Rafael Raap. Je hebt wel eens van die atleten. Rafael is er zo 1. Het is eerlijk waar een voorrecht om jou bezig te zien. De overtuiging, het gemak en de manier waarop, als een gentleman. Niks sterallures, gewoon een heel sympathieke jongen die een behoorlijk potje kan meerkampen. Het was een eer om er bij aanwezig te mogen zijn. Onthoud die naam.

Igor, Mika, Jos en Sil

Sil, Jos, Martijn, Robina en Mika

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.