Johan Neve op het WK Masters in Lyon

Toen ik afgelopen juni, derde werd op het NK-Masters 5000 meter, werd ik benaderd door Willem Ruijter (de nr 1). Hij wilde graag met een team naar het WK voor Masters in Lyon en vroeg of ik deel wilde nemen in het cross-country team.

Het WK was begin augustus en ik was rond die tijd op een camping 200 km van Lyon, dus ik deed graag mee. Hij had nog 2 andere kandidaten op het oog. Om aan de landenwedstrijd deel te nemen moeten er minstens 3 lopers uit een land in dezelfde leeftijdscategorie starten. Met het oog op de cross country, heb ik deze zomer vooral getraind in onze mooie Kennemer duinen, veel kleine paadjes en lastige bochten heel anders dan op de weg of baan. Ik kreeg er steeds meer vaardigheid in. En vol goede moed ging ik op vakantie.

1 week voor het WK was ik al op de camping in de Morvan, en kon daar alvast wennen aan de temperatuur en de heuvels.

WK Lyon4 augustus was de grote dag, we hadden 1.5 uur voor de wedstrijd afgesproken, en konden genieten va de race voor ons de M-V 65+ daar werden Carla Ophorst en Cees Stolwijk wereldkampioen. Nederland was goed gestart.

Daarna starten wij, de Mannen 35 tot 60 starten tegelijk voor 4 ronden van 2km. Een enorm veld aan lopers aan de 100 meter brede start. Waardoor het in de 1e ronde wel even filelopen was. De 2e ronde kwam het al wat meer op een lint en kwam ik in een goed ritme. De 3e ronde kon ik behoorlijk opschuiven omdat ik de 2 heuveltjes die in het parcours lagen zo relatief makkelijk opliep, ik haalde zelfs Willem in en die wilde top 10 lopen. De 4e ronde was overleven en op de laatste 100 meter zag ik nog 2 Britten in mijn klasse voor me lopen.

Die kon ik nog net voor de streep pakken, ik kon na de finish even niet praten maar was zeer voldaan. Mijn 28.30 was goed genoeg voor de 15e plaats. Willem was 21e en Ron 46e waardoor wij als team op een 7e plek eindigden.

Ik was er heel tevreden mee. Wat word er nog hard gelopen door oudere toppers, en wat is het leuk om allemaal samen te komen en die passie voor de sport te delen. Er waren bij cross, atleten uit 26 landen, waaronder Japan Nepal, Bolivia, echt uit alle hoeken van de wereld. Ja en dan mag je blij zijn met een 15e plek.

Groots onthaal op de camping die avond en een extra boost voor mijn motivatie. Al heb ik daar niet over te klagen. EK Mannen 60 in Denemarken 2017 is het volgende top-Event.

Johan Neve

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.