Heerhugowaard kleurt oranje/zwart

Het goede voorbeeld van de C-meiden volgen. Het vriendelijke doch veeleisende verzoek aan de B-jongens. Niet alleen het halen van de finale een wens, ook de onderlinge concurrentie maakt dat bijna niemand zeker is van zijn plek in de finale. Jos wel. Jos was niet blij dat hij moest speerwerpen. Totdat hij 50 meter gooide. Toen was Jos heel erg blij. De 4.20 meter pols was eenvoudigweg indrukwekkend. Sta niet raar te kijken als je Jos de komende weken op vrijdag bij trainer Ruud in actie ziet. Jos de man van de dag. Maar die moest de tent afbreken. Toch maar niet. Wie dan wel. Mika? Mika! Mika liep de perfecte 400 meter en noteerde een waanzinnige 52.04! Sil leeft van wedstrijd tot wedstrijd en is wat mij betreft altijd de man van de dag. Alsof het niets is bijna zakelijk de overwinning op de 100m en 110mh.

Sommige prestaties raken je persoonlijk. Wij hebben Beekmans. Beekmans is te omschriijven als een boomlange lieve vent, die het sinds kort goed doet bij de vrouwen. Van zijn reach bij het discuswerpen wordt menigeen bangig jaloers. Maar dan moet je die reach wel gebruiken. Na een solide 36 meter was de druk er af en ik benieuwd of hij iets kon met een simpele aanwijzing. En of! 41.98 terwijl zijn pr in de 32 was. Het is te hopen dat Beekmans zelf ook beseft hoe bijzonder deze prestatie is.

Bijzonder was iedereen. Maarten met twee prachtige pr’s, Boris nog beter dan in Amstelveen, en daar werd de lat toch behoorlijk hoog gelegd, Joep die 1.70 springt, Tijn, Sam, beter bekend als de Pronkbrigade, Renger en Lex met hartverwarmende optredens op de 1500 meter, Nikki, ja de Nikki van dat C goede voorbeeld die een dag later gewoon 5.20 springt en bij de Ruhr games hopelijk een aanval mag doen op het clubrecord. Ik kom vingers tekort om te omschrijven hoe weergaloos deze dag was. Heb ik Joep al genoemd? Joep sprong gewoon 1.70 en mag 24 september vrij houden voor de competitiefinale.

Want die finale, die hebben we gehaald. Met de hoogste score van de dag! Voor dat unieke feit moeten we meer dan 40 jaar terug. En dan nemen we even voor lief dat PAC niet met de beste opstelling voor de dag kwam.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.