Gouden plakken voor de masters van KAV!

Het voelt alsof het atletiekseizoen pas net begonnen is maar toch stonden dit weekend al verschillende NK’s op het programma. Het prestigieuze NK meerkamp voor junioren maar ook het minder belichte NK masters. Normaal gesproken staat een dergelijk kampioenschap in de schaduw van de andere wedstrijden, maar met de prestaties van dit jaar kon ik het toch moeilijk zomaar voorbij te laten gaan!

 

Bij zowel de mannen als de vrouwen was KAV Holland vertegenwoordigd. Bij de vrouwen stond Maaike Honig aan de start op de 400m en de 400m horden. Je zou denken dat de spanning er met de jaren toch iets minder op zou worden maar niets was minder waar. Maar gelukkig presteren sommigen juist beter met een dosis gezonde spanning! Op de 400m knalde Maaike er een persoonlijk record uit met een mooie tijd van 1:04,23 en de Nederlandse titel. Een dag later was de vermoeidheid te voelen en viel de tijd op de 400m horden ietwat tegen. Desondanks resulteerde dit in een tweede Nederlandse titel!

 

Bij de mannen had KAV Holland meer ijzers in het vuur. Om te beginnen met het sprintkanon Matthijs Seijlhouwer. Hij stelde niet teleur met een Nederlandse titel en maar liefst een tijd van 11,91 seconden op de 100m. Een tijd waar maar weinigen ook in hun topjaren aan kunnen komen!

Nog een Nederlandse titel was er voor Johan Neve. Na veel blessureleed stond hij er toch weer op het juiste moment. In een mooie tijd van 18:37,98 haalde hij de Nederlandse titel op de 5000m binnen. Nu nog even fit blijven en dan ben ik benieuwd wat hij op het WK masters kan laten zien!

Tevens stond Kees Roosen natuurlijk weer aan de start. Houdt zich het hele jaar bezig met van alles binnen de vereniging maar staat er toch altijd maar weer op het NK. Hij veroverde een mooie bronze medaille met het kogelstoten met een afstand van 11,36 meter.

Maar de man van het weekend was natuurlijk Wim Roosen. De ex-tienkamper die nu meer tijd besteed aan duurlopen dan aan de baanonderdelen. Desondanks weet hij op het NK toch elk jaar weer heel wat prijzen in de wacht te slepen. En dat was dit jaar niet anders! Met drie gouden (speerwerpen, kogelstoten en hoogspringen) en een bronzen medaille (discuswerpen) was hij de man van het weekend. Hulde!
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.