Genieten in Twente

Dit weekend was een ruime delegatie KAV-Holland lopers te vinden in Twente. De Landgoed Twente Marathon is voor enkelen een hernieuwde kennismaking, voor velen een nieuwe uitdaging en belevenis. Als duo een marathon lopen, terwijl je maatje fietst en je op elk moment van rol mag wisselen.

Op vrijdagmiddag worstelen we ons door de spits, die stevig is door het begin van de herfstvakantie. In Losser hebben we op Erve Borghuis een ruim onderkomen geboekt waar de volledige groep van 35 lopers en aanhang onderdak vindt. We kunnen direct heerlijk borrelen op de overdekte veranda, waarna er chinees getafeld wordt. Frank en Lars proberen direct de hottub uit, ondanks dat die nog niet geheel op temperatuur is – in de kota (Fins huisje met haardvuur) is het heel wat aangenamer. Joke heeft bij Run2Day loopshirtjes geregeld en  Yvonne een ABN Amro fietstas, dus we kunnen herkenbaar voor de dag komen. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Zaterdag is het vroeg ontbijten vanaf half acht, want we willen graag de vroege start van 9:30 nemen. Peter haalt de startbewijzen zodat wij rustig ons kunnen voorbereiden. De ochtend begint met een stralend zonnetje, dus van die kant is het ook goed verzorgd. Een half uurtje voor aanvang draaien we het weiland achter de startlocatie op en kunnen we zo aansluiten in de startrij. De lopers eerst, de fietsers erachteraan. Met de bekende Twentse gemoedelijkheid wordt er een korte speech afgestoken, waarna we voorafgegaan door een paard en wagen en onder begeleiding van een band het parcours opkunnen.

Ik heb mijn loopmaatje Henk onverwacht snel bijgehaald, maar ik heb afgesproken dat we bij elke van de 10 posten wisselen. De meeste zijn op zo’n 3km van elkaar,  afgezien van twee langere stukken die we opdelen. Het is weer een heerlijke beproeving met pompoen-selderijsoep, shitake-buikspek, geitenkaaslollies, beenham met rode wijn, pannekoek, energy-ijs en fruit, denekampse burgertje met wijnproeverij, krentewegge, Twentse mozzarella met tomaat en basilicum, fruithapje en kaasplankje, en bij de finish een bokbiertje, opgebakken lever-/bloedworst en toast. Je zou bijna vergeten dat we onderweg een marathon afwerken. We lopen meestal wel in de buurt van één of meer duo’s uit onze groep, Marianne, Cindy, Ditmar, Ronnie & Ton, zodat we zeker op de wisselposten alvast ervaringen kunnen uitdelen.

Zo blijft het uniek om door het mooie Twentse landschap te rennen, dwars door een bomentuin en landhuis, door het park van kasteel Singraven en het gemeentehuis in Denekamp. Op het eind zitten er een aantal venijnige stukjes onverhard pad langs de Dinkel bij met als uitsmijter dwars over een weiland en door een koeienstal. Eenmaal bij de finish blijken Frank en Mark alweer uit de hottub, wij gaan er lekker in. Zo druppelt iedereen binnen, ook Marga en Martine halen prima de eindstreep opgewacht door de rest van de groep. Eenmaal terug op locatie gaat het genieten door. Borrelen onder de veranda of in de hottub, soepje vooraf waarna een uitgebreid buffet volgt. Ien en Caroline hebben het hele weekend ons vijf sterren culinair verzorgd.

Zondagochtend is het mistig, voor mij geen hindernis om een ochtendwandeling te maken voor het ontbijt. Langzaam wordt alles weer ingepakt, tijd om onder genot van thee en koffie na te praten voordat iedereen weer op huis aangaat. Enkelen plakken er direct een korte vakantie achteraan.

Lopen is een prestatie waarbij het genieten voorop staat!

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.