KAV Holland Duintrail 2019 verbindt en verbroedert

De briefingZo’n 80 enthousiaste lopers verzamelden zich op zondag 8 september 2019 in alle vroegte bij Midden-Herenduin. En wel voor één van de drie routes van de KAV Holland Duintrail. De routes van 7, 16 en 20 km die met liefde voor de sport zijn uitgezet, liepen door de bosrijke bovenrand van de duinen. In het eerste deel zaten plekken, die velen van ons nog niet eerder hebben bezocht. Via twee tussenrondjes met een uitdagende hoge klimduin na 3 km en een bunker na 5 km ging de route richting de splitsing waar de 7 km-lopers retour liepen.

De 20 km-lopers startten als eerste om 9.00 uur en konden de route het eenvoudigst vinden. De 16 km-lopers startten om 9.30 uur. Weggehaalde lintjes zorgde voor verwarring, waardoor de meesten wel 18 km liepen. Onderweg waren waterposten met fruit ingericht, als welkome tussenstop.

De 7 km-lopers -en dan met name de junioren en baanatleten- waren het eerste terug om te genieten van een heerlijk stuk appeltaart met koffie of thee. In kleine groepjes kwamen de deelnemers binnen en konden we samen nagenieten van de gezellige KAV Holland Duintrail. Wind, zon en regen, we hebben het allemaal gehad en dat maakte het een mooie traildag.

Dankzij de support van de vrijwilligers van de wegcommissie kijken we terug op een mooi en geslaagd evenement. Een speciaal woord van dank gaat naar ultra-(trail)loper Jean-Paul Frijns. Hij zorgde voor het uitzetten van de trail, het voorlopen (lintjes hangen 20 km) en nalopen (lintjes ophalen 16 km), en voor het ontwerp van de poster. Op naar de volgende editie, dan hopen we je (weer) te zien!

René van Leeuwen

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.