Dromen van Rome: de marathon

Met zeven lopers uit de woensdagavondgroep liepen we afgelopen zondag de 25ste Maratona Internazionale di Roma. Drie debutanten en vier lopers met al één of meerdere marathons op hun conto.

De gemeente Roma besteedt ieder jaar de marathon aan, met als gevolg dat het lang onduidelijk was of deze door zou gaan. Enkele van ons ontvingen twee startnummers; drie lopers hadden een te laat startvak (5:00-7:00 uur(!)); iedereen had meerdere keren een bewijs van inschrijving bij de AtletiekUnie moeten mailen, kortom de organisatie leek niet helemaal smooth en we waren op alles voorbereid.

De loop begon bij het Colosseum in de stromende regen, de startvakken waren chaotisch georganiseerd en dat maakte dat we niet eens doorhadden dat we op een bepaald moment door de start heen waren en dat de loop al begonnen was. De regen hield gelukkig al snel op en maakte plaats voor een lekker, niet te heet zonnetje. Water en sponsposten waren prima geregeld.

Met een geschiedenisleraar in ons midden waren er mooie verhalen bij de historische monumenten onderweg. Het moment dat we de hoek omgingen en naar het Sint Pieterplein liepen was magisch.

Na een 32 km liepen we weer de oude binnenstad in en ging het weer over de kasseien over de historische pleinen en langs de fonteinen. Het parcours was beslist niet vlak en voordat we konden finishen bij het Colosseum waren er nog enkele klimmetjes . Dat maakte de laatste km erg zwaar. Veel lopers wandelden het laatste stukje, wij uiteraard niet.

Dankzij het goede trainingsschema en ondanks een enkele blessure hebben we alle zeven de marathon uitgelopen. Voor mij was het de eerste keer en ik vond het een super ervaring die zeker naar meer smaakt!

Met vriendelijke groet,
Christel Cornelissen

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.