Christiaan 3e in Enschede bij debuut op de marathon

Zo’n vier maanden geleden begonnen Christiaan Bosselaar en Jim Rothweiler aan hun voorbereidingen voor hun marathonavontuur. Het plan was dat Jim zou gaan hazen tot zo’n 30 km om zo langzaam te wennen aan de marathon. In de koude wintermaanden verliepen de voorbereidingen aanvankelijk nog wat stroef, maar de laatste twee maanden hadden beiden flink de stijgende lijn te pakken. Heel wat 20 km’s, 30 km’s en zelfs een 35 km werden in de trainingen afgelegd. Op de verharde maar ook onverharde paden door de duinen hebben ze heel wat zweetdruppels achtergelaten.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Ze gingen van start in de #EnschedeMarathon. Door het warme weer werd de streeftijd iets naar beneden bijgesteld. Aanhaken bij het grote en sterke damesveld zorgde voor een eerste 15 km waarin weinig energie werd verspild, er goed gedronken kon worden en het lichaam regelmatig gekoeld kon worden met sponzen. Na 15 km liepen Christiaan en Jim samen met een Belg weg uit de groep omdat het net een tikkeltje te langzaam ging. Voor hen liepen op dat moment alleen nog twee sterke Marokkaanse lopers (pr’s 2.14 en 2.16) die er bij de start als een speer vandoor gingen. Na 20 km kreeg Jim het zwaar en liep Christiaan samen met de Belg verder. Deze moest vervolgens enkele km’s later ook Christiaan laten gaan. Tot 33 km liep Christiaan in een flow. Daarna kwam hij in onbekend terrein, de temperatuur begon flink te stijgen en de zon ging steeds harder branden. Er werd bewust een tandje teruggeschakeld. De Belg kwam na 38 km sterk terug en passeerde Christiaan weer. Met het zicht in de haven kon Christiaan echter weer versnellen in de laatste km’s met een 3e plek op het podium als resultaat in een mooie tijd voor een marathondebuut: 2.28.33. Uiteindelijk maar 12 seconden achter de nummer 2.

Jim is op karakter gewoon doorgelopen en gefinisht in een tijd waar veel mensen jaloers van zouden worden: 2.44.09. Dit avontuur gaat in het najaar vast een mooi vervolg krijgen.

Finish in 2.28

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.