Alyanne Bos

alyanne bosOm KAV Holland beter te leren kennen willen we in 2016 af en toe iemand aan het woord laten over zijn of haar ervaringen.
Na het eerste inteview met Roland Thon maken we nu kennis met Alyanne Bos.

Hoe ben je bij KAV Holland terechtgekomen?

In groep zeven zaten een aantal vriendinnen van mij al bij KAV Holland. Na een proefles gevolgd te hebben bleek het toch wel heel erg leuk te zijn en ben ik gebleven. Zo ben ik 10 jaar lang lid geweest van de club en is de groep meiden waar ik vroeger mee trainde nog steeds hele goede vriendinnen van mij. Doordat we het goed met elkaar konden vinden bleef iedereen zo lang mogelijk lid van KAV Holland.

Vertel eens wat je voor de club doet?

Naast jaren lang actief lid te zijn geweest heb ik ook andere taken binnen de club verricht. Zo begin ik dit zomerseizoen aan mijn vijfde jaar als hoofdtrainer van de pupillen en ben ik sinds 1,5 jaar aangesteld als jeugdcoördinator. Hiermee zorg ik ervoor dat de jeugdcommissie en de technische commissie op de hoogte is van wat er speelt bij de pupillen en ben ik het aanspreekpunt voor de pupillentrainers, maar ook de ouders van de pupillen. Door mijn coördinatorschap ben ik ook onderdeel geworden van de jeugdcommissie en organiseren wij leuke uitjes voor de pupillen en junioren. Afgelopen jaar bestond de club 90 jaar en heb ik onderdeel uitgemaakt van de jubileumcommissie. Hier heb ik samen met Kas en Mirthe de familiedag en het slotfeest georganiseerd.

Je leukste ervaring

Als pupillentrainer zijn er vaak leuke momenten. Momenten dat kinderen je iets leuks of speciaals vertellen, waardering van de kinderen en ouders voor wat je doet, de vriendschappen die er ontstaan tussen de kinderen maar ook de trainers en de blije gezichten van de kinderen en de trainers als we weer eens wat gewonnen hebben. Maar het organiseren van het jaarlijks pupillenkamp met de trainers is denk ik wel het leukste om te doen. We beginnen vaak al vroeg met de voorbereidingen om zo een goed programma te hebben als het kamp eenmaal begint. Doordat we intensief met elkaar samen werken en het hele weekend met alle trainers samen zijn, leer je elkaar beter kennen en wordt pupillenkamp eigenlijk ook voor ons een weekendje weg met vrienden. Het is ieder jaar weer een feest om het te organiseren en te doen.

Heb je een handige tip voor het stimuleren/werven van vrijwilligers

Vrijwilligerswerk is iets wat je moet doen, omdat je het leuk vindt en graag een steentje bij wil dragen aan de club. Door het met een leuke groep mensen/vrienden te doen, wordt het allemaal een stuk leuker. Door het met veel mensen te doen, wordt het werk minder en hoef je uiteindelijk zelf minder te doen. Ik doe vrijwilligerswerk, omdat ik veel voldoening haal uit de blijde gezichten van de mensen van het werk wat ik gedaan heb. Ik hoop dat jij dat ook krijgt als je vrijwilligerswerk gaat doen voor onze club, we moeten er immers met elkaar ervoor zorgen dat de club draaiend blijft!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.