Oliebollenloop

Wanneer:
30 december 2017 @ 12:00 – 14:00
2017-12-30T12:00:00+01:00
2017-12-30T14:00:00+01:00
Waar:
Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang de Oase
1e Leijweg
Vogelenzang
Nederland

Sinds jaar en dag organiseert IJsclub Haarlem de Oliebollenloop rond de jaarwisseling. Op 30 december 2017 wordt de loop al voor de 49e keer gehouden. De Oliebollenloop is ontstaan in de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in de winters zonder natuurijs moest er voor de IJscluppers natuurlijk wel wat te sporten zijn. De Oliebollenloop bood uitkomst.

De Oliebollenloop is uitgegroeid tot een gezellige trimloop, waar jaarlijks zo’n 600 lopers uit de omgeving aan meedoen. Bijzonder aan de Oliebollenloop zijn de mooie routes van 5 km, 10 km en 20,8 km door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het parcours is goed begaanbaar en de drie afstanden bestaan ieder uit een grote ronde, zodat er geen stukken dubbel gelopen hoeven te worden.

De sfeer rond de Oliebollenloop is altijd gemoedelijk. Iedereen doet zijn uiterste best om een mooie tijd neer te zetten, maar het echte wedstrijdelement ontbreekt. Er zijn dan ook geen startnummers, ieder schrijft zijn eigen eindtijd op en levert die in bij de kramen. Daar staan dan natuurlijk wel een drankje en een lekkere oliebol klaar!

Praktische informatie:

  • De start van de 10 km en de 20,8 km is om 12.00 uur, de start van de 5 km om 12.05 uur.
  • De Oliebollenloop wordt gehouden in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang „de Oase” (adres: 1e Leijweg, Vogelenzang).
  • Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 10 uur ter plaatse. Er is geen mogelijkheid tot voorinschrijving.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-(2016).
  • De parkeergelegenheid is beperkt, dus het heeft de voorkeur om per fiets of openbaar vervoer te komen. Er is een bushalte bij de ingang van de Waterleidingduinen. Parkeren mag alleen op de parkeerterreinen van Waternet, parkeren langs de Vogelenzangseweg is niet toegestaan.
  • In geval van extreem weer en/of gladheid zal de Oliebollenloop worden afgelast. Houd de website in de gaten voor de laatste stand van zaken.
  • Deelnemers wordt verzocht om op de inschrijfkaart contactgegevens voor noodgevallen in te vullen en deze bij zich te dragen, zodat de organisatie adequaat kan handelen. Het deelnemen is voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. IJsclub Haarlem is niet aansprakelijk voor ontstane schade, in welke vorm dan ook.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.