2x zilver voor Sil Negenman en brons voor Igor Uiterwijk op C-Spelen

Zes C-junioren deden 29 en 30 augustus mee aan de Nationale C-Spelen, het NK voor C-junioren. Igor Uiterwijk pakte brons op het onderdeel hinkstapspringen en Sil Negenman veroverde zilver op de beide hordenummers.

Alleen al vanwege het weer kon het weekend niet meer stuk, maar zes C-junioren van Holland wisten er ook nog eens een onvergetelijke happening van te maken. Lydia van Dijk, Yanika Einholz, Jos Hoogewerf, Mika Taag, Igor Uiterwijk en Sil Negenman hebben zonder uitzondering laten zien dat zij meedraaien aan de Nederlandse top!

(Klik op iedere naam voor een prachtige sportfoto van fotograaf Ed Turk)

Igor Uiterwijk deed waarvoor hij was gekomen: hinkstapspringen, een medaille veroveren en een plek in het Nederlands Team opeisen dat op 5 september tegen Westfalen (D) zal strijden. Igor sprong 12.08. Hoewel het een nieuw pr was, liet hij herhaaldelijk zien eigenlijk nóg verder te kunnen, maar die sprongen waren nét ongeldig. Herkansing op 5 september.

C-Spelen 2015-Brons voor Igor Uiterwijk-hinkstap

Igor Uiterwijk, 3e plaats hinkstapspringen

 

Ook Yanika Einholz legde zich toe op het hinkstapspringen. Haar eigen clubrecord wist ze niet te verbeteren, maar ze kwam tot 9.58 meter en werd hiermee zesde. Een prima prestatie en wat nog leuker is: Yanika mag ook deelnemen aan de interland!

Jos Hoogewerf deed op zaterdag mee aan de 100 meter horden. Na 14.35 in de series, liep hij in de halve finale 14.01. Een dik pr, dat werd beloond met een plaats in de finale. Hier dook Jos, als derde Holland-jongen ooit, onder de 14 seconden en liep dus weer een pr. Met 13.99 werd hij zesde.
Zondag werd er polsstokhoog- en vergesprongen. Met pols sprong Jos een nieuw clubrecord: 3.22 meter! Verspringen was uiterst spannend, want de verschillen met de concurrentie waren klein. Jos werd uiteindelijk vierde met 5.84, slechts vijf centimeter minder dan de sprong van nummer drie!

Lydia van Dijk liep op zaterdag de 800 meter in 2.21.81. Een prima tijd, maar het klapstuk kwam zondag: de 1500 meter. Ze liep haar eigen clubrecord finaal aan flarden en verbeterde het met maar liefst 13 seconden! Ze won haar serie met grote overmacht in 4.52.51 en eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

Ook Mika Taag haalde het uiterste uit zichzelf. Nog herstellende van een voetblessure liep hij zaterdag 15.33 op de 100 meter horden en plaatste zich voor de halve finale, waarin hij tot 15.43 kwam. Op zondag liep Mika de 300 meter horden in 43.54. Dat was niet alleen een dik pr, het leverde ook nog eens een finaleplek op! Mika werd hierin zesde in 45.74. Goed gedaan!

Voor Sil Negenman was het een topweekend. Zuinig lopen op de 100 meter horden om zo veel mogelijk energie over te houden voor de finale, bleek een goed idee. Na 14.33 in de series en 14.32 in de halve finale was het tijd voor een zinderende finale. Alle finalisten waren zo aan elkaar gewaagd, dat het totaal niet te voorspellen viel wie er met de prijzen vandoor zouden gaan. Voor Sil pakte het goed uit. Hij finishte als 2e in een nieuw clubrecord: 13.77 sec. en mocht het zilver in ontvangst nemen.
Op zondag stond de 300 meter horden op het programma. Na een rustig gelopen serie in 43.00, kwam Sil in de finale tot 40.96. Weer een 2e plaats!

C-Spelen 2015-Zilver voor Sil Negenman-100mh

Sil Negenman, 2e plaats 100 meter horden.

C-Spelen 2015-Zilver voor Sil Negenman-300mh

Sil, 2e plaats 300 meter horden.

 

Lydia, Sil, Igor, Yanika en Jos mogen meedoen aan de C-interland, die op zaterdag 5 september gehouden wordt op de baan van AAC in Amsterdam.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.