facebook

Spaarnwoudeloop

Op 4 maart 2018 is de Runnersworld Spaarnwoudeloop gelopen onder een heerlijk lentezonnetje. Voor elke leeftijd en conditie is er een geschikte afstand. Na-inschrijven kan zondags vanaf 9 uur in informatieboerderij Zorgvrij.

Sinds 2012 start en finisht de Runnersworld Spaarnwoudeloop bij informatieboerderij Zorgvrij. Het parcours loopt geheel door het fraaie recreatiegebied Spaarnwoude met als hoogtepunt de klim naar de skiheuvel. Daar heb je een weids uitzicht richting Amsterdam, Haarlem en Hoogovens. De organisatie is in handen van atletiekvereniging KAV Holland. Het is de eerste loop van het Runnersworld Kennemer Loopcircuit, een reeks van 5 regionale lopen in Kennemerland.

Veel gestelde vragen

Je kunt een halve marathon lopen, naast de traditionele afstanden van 10 en 30 km. Deze laatste afstand is een ideale voorbereiding voor één van de voorjaarsmarathons. Voor beginnende of jeugdige lopers is er een kinderloop van ± 1250 meter en een 5 km.

Uitslag Spaarnwoudeloop 2018

Het parcours van de Runnersworld Spaarnwoudeloop voert door bossen en weilanden, is grotendeels vlak maar gaat ook over enkele heuvels. Op elke vijf kilometer is er een drinkpost; tassen kunnen ter bewaring worden afgegeven. Men kan zich online inschrijven en op de dag zelf ter plaatse. Er wordt gebruik gemaakt van ChampionChip voor de tijdregistratie; je kunt géén eigen chip gebruiken.

Let op: sinds 2016 hanteren we andere starttijden ten opzichte van vorige edities!

Afstand Inschrijfgeld incl chip Na-inschrijving Starttijd
1,25 km 3,= 4,= 10:00
30 km 14,= 16,= 10:15
10 km 10,= 12,= 10:25
5 km 8,= 9,= 10:35
21 km 12,= 14,= 10:45

Team-inschrijving
Je kunt vanaf 6 personen als team inschrijven. Daarbij krijg je 10% korting op het inschrijfgeld en doe je mee voor de team-beker: de 3 beste noteringen ongeacht afstand tellen mee. Geef je team op via onderstaand email-adres.

Bij vragen kun je ons mailen via spaarnwoudeloop@kavholland.nl.

Sponsoren van de Spaarnwoudeloop