Zevenheuvelenloop 2017

Een van de mooiste evenementen van de herfst is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Het uitdagende en ook erg snelle parcours maakt het een gave wedstrijd. Daarbij komt nog een mooi uitzicht onderweg, voor zover je daar als loper tijd voor hebt.. Van het JRT stonden er zondag vier atleten aan de start.

Lucas Nieuweboer liep een sterke wedstrijd. Na vier kilometer kwam hij alleen te lopen en dat bleef zo tot het 12 km punt waar hij de twee lopers voor hem, een Belg en een Oekraïner, wist te bereiken. Het laatste stuk is alleen nog maar omlaag en kan er nog veel tijd worden terug gepakt. Met de laatste drie km in negen rond finishte hij in een pr van een halve minuut als vijfde Nederlander in 46.41. Overall werd hij 23e. Josien Scheepens wist ook de vijfde plaats te bemachtigen, bij de Nederlandse dames. Met 54.50 bleef ze slechts één seconde boven haar pr, overall werd ze knap 15e in het sterke deelnemersveld.

Christiaan Bosselaar werd 53e (26e Ned.) in 49.48. Niels van Vliet verbeterde zich flink ten opzichte van de Dam tot Damloop (doorkomst) eerder dit jaar. Nu was hij op de 15 km maar liefst een minuut en veertien seconden sneller in 56.34!

Facebook Jaspers Running Team

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.