‘Vrouwenploeg’ met opgeheven hoofd richting derde divisie

Afgelopen zondag stond de promotie/degradatiewedstrijd op het programma tussen de 2e- en 3e divisie. Helaas was het de vrouwenploeg dit jaar niet gelukt om deze wedstrijd te ontlopen. Naja vrouwen, het gaat hier wel om de seniorencompetitie maar in de seniorenploeg van KAV Holland neemt maar één echte senior mee. Maar dit zegt natuurlijk niks over de kwaliteiten van deze ploeg!

Op de vroege zondagmorgen vertrokken de meiden richting Uden om te strijden tegen 11 andere verenigingen. De ploeg bestond uit: Josi, Lotte, Tessel, Josien, Judith, Marieke, Mirthe en Femke.
Eenmaal in Uden aangekomen was er meteen een goede start. Met PR’s van Lotte op hoog (1.60m), Josien op de 800m (2:19,89 min) en Mirthe op speer (35,42m) zat de stemming er meteen goed in. Na deze onderdelen stond de ploeg van KAV Holland zelfs op de eerste plaats! Alle onzekerheden waren weg en de meiden hadden er alle vertrouwen in dat zij goede kans hadden om de degradatie te ontlopen.
Na de geweldige start kwamen er goede scores op ver met Judith en op de 100m met Josi en Femke. Daarnaast waren er nog prachtige 2e plekken voor Tessel op de 400m en voor Mirthe op hinkstapsprong, wat een heleboel punten opleverde!
Helaas kwamen er ook enkele onderdelen aan bod waar wij ten opzichte van de concurrentie ietwat punten moesten inleveren. De prestaties op kogel en discus van Marieke, op polsstokhoog van Mirthe en op de 400m horden van Lotte waren goed maar helaas hadden de concurrerende ploegen hier echte specialisten tegenover staan. Ook de 200m’s van Tessel en Femke waren goed maar hierop had de concurrentie ook sterkte atleten opgesteld. Iemand wie dat wel veel punten op de concurrentie kon pakken was Josien. Met een schitterende 3000m en na ongeveer iedere andere atlete een rondje (of meerdere) ingehaald te hebben stopte de klok net boven de 10 minuten wat heel veel punten opleverde!
Na deze onderdelen stonden de meiden op een 5e plaats waar een plek bij de top 4 nodig was voor handhaving in de 2e divisie. Maar de 4x100m stond nog op het programma. De estafetteploeg bestaande uit Judith, Femke, Tessel en Josi zette de 2e tijd neer maar helaas maakte de concurrentie geen fouten. Het bleef bij een 5e plaats…

Maar al met al hebben de meiden super goed gepresteerd! Zo scoorden zij maar liefst 600 punten meer dan tijdens de 2e competitie waarbij dezelfde onderdelen op het programma stonden. Helaas was dit jaar de concurrentie gewoon net iets te sterk. Maar wat ik het belangrijkste vind is dat er een echt team staat. De meiden zijn strijdbaar en gaan voor elkaar door het vuur. Vanwege deze instelling en de gemiddelde leeftijd van dit team heb ik er alle vertrouwen in dat zij volgend jaar weer terug gaan keren in de 2e divisie!

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.