Voortgang baanrenovatie

De hellingbaan is bijna gereed gekomen, maar net niet helemaal. Vanwege de vele regen vanaf half oktober is helaas de allerlaatste rode kunststof toplaag nog niet aangebracht. De verwachting is dat afronding met de laatste rode toplaag nu tijdens de baanrenovatie wordt meegenomen. De bouwhekken blijven daarmee deze winter staan.

Ook bij de realisatie van de sprongentrap is er vertraging opgetreden. Het voorgestelde constructieve ontwerp bleek praktisch moeilijk te bouwen, waardoor er een nieuwe ontwerp moest worden gemaakt. De verwachting is dat dit voorjaar de renovatie werkzaamheden gestart gaan worden met de bouw van de sprongentrap.

Wel hebben we sinds 15 december LED verlichting op onze baan! De firma Oostendorp Nederland heeft de oude verlichtingsarmaturen in de vier lichtmasten vervangen door LED armaturen. De lampen geven goed licht! Dit voorjaar zullen tussen de nieuwe hellingbaan en het hek langs de Randweg nog enkele kleine lichtmasten met LED armaturen geplaatst gaan worden.

SRO heeft in december de bestekontwerptekeningen en het programma van eisen afgerond. De afdeling inkoop van de gemeente Haarlem heeft inmiddels in een meervoudige onderhandse aanbesteding 3 partijen uitgenodigd om met een plan van aanpak en een aanbieding te komen. Zoals het er dus nu naar uit ziet, zullen de daadwerkelijke baanrenovatie werkzaamheden rond half april 2024 starten. Dit betekent dat de complete baan tot in de zomervakantie niet gebruikt kan worden. Er wordt momenteel door de verenigingen gekeken naar alternatieve trainingslocaties. Deze maand zal hierover meer duidelijkheid komen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.