Vester van Heijningen 7e op de 400m NK

Vester heeft afgelopen weekend een mooie prestatie geleverd bij het NK door de finale te halen en daarin als 7e te eindigen. Het begon afgelopen zaterdag met de series. Het was de hele dag nog droog geweest totdat vlak voor de eerste serie er een veredelde wolkbreuk losbarstte. Wedstrijd werd 25min stil gelegd. Gelukkig waren de omstandigheden voor iedereen gelijk maar de tijden leden er wel onder. Vester startte in de tweede serie in baan 3. Terence Agard, een van de favorieten, startte in baan 2. Vester startte prima, Agard had hem echter  na 100m al te pakken. Gelukkig bleef Vester zijn eigen race lopen en wist na 200m te versnellen waardoor hij de rest van het veld in liep. Hij moest naast Agard nog wel Martis voor zich dulden en finishte in 48.66. Geen rechtstreekse plaatsing maar was wel tijdsnelste op dat moment. Tot grote opluchting was hij ook nog tijdsnelste na de derde serie. Naar de finale! 

De finale werd een historische race omdat Liemarvin Bonevacia het 28 jaar NR wist te verbeteren. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Terwijl alle finalisten op zondag in de callroom aan het wachten waren was Bonevacia in nog geen velden of wegen te bekennen. De official vond het mooi geweest en ging het formulier voor diskwalificatie invullen. Alles was ingevuld en moest alleen nog ondertekend worden toen Bonevacia helemaal hyper de callroom in kwam rennen. Trein en tram gemist. Hij was in de bus alvast gaan rekken. Dit bleek een ideale warming up, half later had hij het Nederlands record te pakken. 

Voor Vester was dit allemaal nieuw en liet het allemaal over zich heen komen. Hij had baan 2 geloot en was er klaar voor. Bij het voorstellen van de atleten kreeg hij nog de groeten van Ivo (@Ivo: groeten terug). Vester startte gecontroleerd, wellicht iets te rustig maar kon niet mee in het geweld van Bonevacia en anderen. Hij finishte uiteindelijk als zevende in 48.48. Een goede prestatie na een mooi seizoen. Dit was pas zijn 5e en 6e 400m en biedt genoeg perspectief voor komende jaren. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.