Tartletos Loopgala

Op vrijdag 6 juni jl namen Jim Rothweiler, Christiaan Bosselaar en Chris van Hensbergen deel aan de 5000 meter van het Tartletos Loopgala in Wageningen.

Tartletos LoopgalaChristiaan liep in het tweede deel van de kopgroep  lang op het schema van rond de 14.50. Dat bleek vrijdag te hoog gegrepen. Hij liet de kopgroep gaan en liet zich (te)ver afzakken waardoor hij ook nog zijn ritme kwijt raakte.  Jim Rothweiler ( zie foto) die niet echt beschikte over een mooi groepje liep op eigen kracht steeds meer in op zijn clubgenoot. Ongeveer 600 meter voor het einde had hij Christiaan te pakken. Jim kwam over de finish weer in een nieuw persoonlijk record van 15.13.13 en werd daarmee in dit sterkte veld 9e.  Christiaan volgde met een tijd van 15.17.38.

Chris van Hensbergen startte in de 2e serie en nam direct de kop van het veld. Aanvankelijk gingen de rondjes in 74”prima maar na 3K ging het plotseling minder. Hij moest het mooie groepje die in de richting van de 15.30 ging laten gaan. Pas in de laatste 600 kon hij zich herpakken en liep een keurig persoonlijk record van 15.49.95 ( vorig record 16.15.36).

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.