Rondje langs de velden

Een KAV oranje Pinksterweekend.

In het weekend waarin Nederlandse top meerkampers van zich hebben laten spreken in het Mekka van de meerkamp Götzis, alwaar Anouk Vetter de zege naar zich toe trok en Sven Roosen (met een hoop KAV DNA in zich; immers zoon van Marcel en kleinzoon van Kees) zilver behaalde door met een reeks schitterende prestaties een werkelijk fenomenale 10kamp score te behalen en zich daarmee kwalificeerde voor de Olympische Spelen deze zomer in Parijs, zwierven de KAV atleten over menig Hollandse atletiekbaan. In dit extra lange weekend was KAV 4 dagen achtereen aan de start op diverse banen te vinden.

Op vrijdagavond startte het geweld tijdens de next generation Athletics tour in Nijmegen alwaar 4 Mila atleten van Koos aan de start stonden en hoe! Lucas was nog maar net hersteld van zijn mooie marathonprestatie,(4e op het NK in Rotterdam, Stach durfde de 5km aan en hield knap stand in een sterk deelnemersveld. De jonkies van de ploeg liepen beide een puik pr: Tijn op de 1500 en Tijmen op de 3km steeple.
Drie andere KAV-ers zochten het dichterbij bij het Amsterdams baancircuit: Jesse liet zien dat ze best rap kan zijn, en de 13”nadert … Terug van weggeweest. Tijn P liep een 800 en hoe! Hij solliciteert naar een plekje in de competitieploeg. En een van onze nestors van de club, Johan, liep bij de M45 een 3km en dat als 66 jarige, atletiek houd je jong!

Op zaterdag hadden de D en C junioren op zaterdag hun competitie. HW (Hollands Welvaren) had meerdere razende reporters ter plaatse.
We starten vanuit helicopterview en puntig verwoord:

De zekerheden van een U14/U16 competitie
– In de nieuwbouwput die Amsterdam Noord heet, is het lastig parkeren, dus is iedereen te laat.
– Desondanks pakken de meiden U14 en jongens U16 seriewinst in de estafette.
– Zet Kick zijn voetjes pas uit als het startschot al is gevallen (maar wisselt wel met Roan alsof het niks is)
– Is Isis met achillespees blessure sneller dan ooit in estafette en 60m vlak
– Eet Pleun een pak dextro om ook haar 60m wat scherper te stellen
– Blijkt Roan een serieuze bedreiging voor Crouser
– Fietst Tijn naar zijn 1500m en terug
– Is Kai een hele snelle baas aan het worden
– Doet YimmiY bij 35 graden voor de zekerheid nog even een trui aan en een lange broek
– Zijn Rikkert, Mirna en Mirl jury in deze stoomoven
– Lopen Fiep en Jade een 150m tot hun eigen verbazing vooraan (waar blijft de rest?)
– Wordt er serieus hard gelopen op de 600m door Loes, Saar en Mia
– Heeft Ilse de 3-pas nu definitief uitgespeeld
– Blijft speer gewoon een lastig onderdeel (zeker qua jury)
– Vraagt Stefan zich af wat het nut van een aanglij is (uit stand gaat verder)
– Moet je veel smeren en drinken
– En is Morrison de absolute held van de dag door iedereen te trakteren (want jarig), waarbij hij zichzelf “dubbele cijfers” cadeau doet met discus (wat dan weer goed is voor een cola van de trainer)
– KAV wint niet op alle onderdelen maar wel op alle fronten. Dat is zo en dat blijft zo.

In Amsterdam Noord regende het PR’s! De dag in Amsterdam begon al goed met een ruime overwinning op de estafette bij de C jongens voor KAV! De C meiden konden niet achterblijven en werden ook keurig tweede in hun serie.
Daarna nog wat mooie pr’s bij o.a. kogel voor Daniel, Ties en Jade. Op de 150m zette iedereen een razend snelle tijd neer, en Noemi met haar 20.75 in het bijzonder. En alsof dat nog niet genoeg was wierp ze ook nog over de 27m met speer wat resulteerde in een overwinning op dat onderdeel. Michael en Jort snelde naar een nieuw horde PR en daarbij even vermeld dat Jort alles keurig in 3pas deed. Stefan evenaarde zijn hoog pr met 1,60!!(!!) en ook Frieda sprong een evenaring van 1.30. Liv en Jort sprongen met ver ook verder dan ze ooit hadden gedaan. En zeker benoemingswaardig zijn Yimmiy, Tijn en Frieda die drie en driekwart ronde gestreden hebben voor de punten op de 1500m, chapeau 👏🏼

Drie toppers namen deel aan de traditionele Pinkster meerkamp te Amstelveen. De Benjamin (of moet ik Benjamina zeggen) Ilse vond de competitie een mooie warming up om de twee daaropvolgende dagen de 6 kamp te doen en hoe! De eerste dag drie onderdelen drie pr’s, ik ken mindere dagen, op de tweede dag nog een pr en in totaal 2e met een prachtige eindscore in een zeer sterk veld!

Bij de jongens B schitterde Koen. Helemaal uitgerust van het trainingskamp op Tenerife begin deze maand, stond hij messscherp aan de start, 4 pr’s op de loopnummers ! (110mh inclusief head first en door) Ook op de technische nummers stond hij zijn mannetje en noteerde hij nog meer pr’s. Knap werk van deze veelvraat die nog niet echt kan kiezen omdat eigenlijk alles leuk is.

Julien kon bij de jongens A niet achterblijven bij al deze klinkende prestaties en schoot ook meteen bij de 100m uit zijn slof om dat vervolgens ook bij de 400m te doen, tussendoor drie ook stabiel sterk op ver kogel en hoog. De tweede dag opende hij met drie pr’s en zet hij uiteindelijk ook een heel mooie 10kamp neer. Je zou bijna vergeten dat hij ook zelf traint naast alle trainingen die hij bij de pupillen en de c junioren verzorgt!

Als je deze toppers een weekendje volgt snap je waarom de meerkamp het koningsnummer van de atletiek genoemd wordt. Twee dagen met je kompanen alle onderdelen doen, ieder met zijn eigen favoriete onderdeel. Je gunt elkaar het succes, geniet van de gezelligheid en haalt het beste bij elkaar naar boven.

En weet je wat zo mooi was dat er ook nog een ploegje pupillen meedeed aan de looptweekamp die daar ook georganiseerd werd. Ik verdenk de “ienie mini” trainer Joost ervan dit geïnitieerd te hebben en ze deden met 7 jongens en meiden mee, superleuk en de prachtige prestaties krijg je er bij cadeau! Ik zeg volgend jaar gaan we er door alle leeftijden heen met een heel grote ploeg aan de staart staan!

Ten slotte liepen een paar senioren her en der door het land een 400m de een in Den Haag op het NK Clubs de ander een dag later op de T meeting te Tilburg (wat ze al niet bedenken om de coach van de straat af te houden) . Maureen voor haar cluppie Lycurgus waar ze sinds jaar en dag lid van is liep het in een sterk SB, dat zelfde gold een dag later ook voor Eva, die ook maar geen afscheid kan nemen van haar homecluppie uit Ede, ook voor haar een SB en de meiden groeien naar steeds betere vorm.

Op naar de volgende! Komend weekend wedstrijden onder andere in Leiden, de gouden spike en het NK masters met mooie KAV Holland-deelname.

Alle resultaten staan op atletiek.nu:
Nijmegen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/40301/50/
Amsterdam: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/40285/50/
D/C competitie: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/40455/50/
Pinkster meerkamp Amstelveen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/40305/50/
NK clubs: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagenonderdeel/40405/400m/
T meeting Tilburg: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagenonderdeel/40169/400m/

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.