Regionale top in de prijzen

Op zondag 4 november is het RunX cross circuit van start gegaan met de RunX KAV Holland cross bij Wheelerplanet, even buiten Spaarndam. De eerste Cross van in totaal 8 wedstrijden in de regio die deel uitmaken van het cross circuit.

Onder de stralende zon liepen de lopers door een fraai in herfstkleuren getint cross circuit. De G-atleten en jeugd liepen één of meerdere keren een parcours van 1 km, terwijl het parcours voor dames en heren bestond uit meerdere rondjes van 2,8 km.

De cross was met meer dan 250 deelnemers goed bezet en veel regionale toppers stonden aan de start. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement.

Hoe verliep de wedstrijd en welke KAV Holland leden vielen in de prijzen

De wedstijd startte met een 1 km cross voor de G-atleten, een nieuw onderdeel dat vanaf nu bij elke cross uit het circuit op de agenda staat, deze keer met 2 deelnemers.

Start bij de sprintcrossAansluitend streden meer dan 40 meisjes en jongens pupillen (tot 11 jaar) op een 1 km cross om de medailles. Bij de jongens was de uitslag: 3e Borre van der Kleij en bij de meisjes 2e Feline Bouwman.

Meer dan 35 C/D-junioren (11 tot 15 jaar) liepen 2 ronden van 1 km, ook deze afstand was sterk bezet. Ook bij de meisjes CD junioren vielen de prijzen buiten de regio Haarlem.

De sprintcross van 3 km, voor met name jongens en meisjes AB junioren (15 tot 19 jaar) kende 18 deelnemers. Bij de jongens vielen de prijzen in de regio: 2e Tijn van Zijl. Bij de meisjes vielen de prijzen buiten de regio.  

Start bij de vrouwenDe wedstrijd bij de dames ging over 5,6 km bestaande uit 2 ronden van 2,8 km. Er zijn 3 categorieën: Vrouwen senioren, V35 (van 35 tot 45 jaar) en V45 (vanaf 45 jaar).  Bij de V35 werd Eva Cornet 1e.

De wedstrijd bij de heren ging over 8,4 km bestaande uit 3 ronden van 2,8 km. Er zijn 4 categorieën: Mannen senioren, M35 (van 35 tot 45 jaar), V45 (van 45 tot 55 jaar) en V55 (vanaf 55 jaar).
De winnaars bij  M45: Reinoud van Laar en M55 Johan Neve.

 

Alle uitslagen zijn te vinden op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018110403120.  Ook alle andere deelnemers hebben een mooie strijd geleverd.

De eerstvolgende wedstrijd van het RunX cross circuit gaat deels over het strand, namelijk de Denneman Strandcross in Wijk aan Zee op 18 november, georganiseerd door AV DEM.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.