Succesvolle primeur Coopertest en voorlichtingsavond

startschot coopertestOp vrijdagavond 1 april 2016 heeft KAV Holland de eerste Coopertest van dit seizoen georganiseerd op de atletiekbaan van Haarlem. Na een gezamenlijke warming up werd om 19.45 het startschot gegeven voor deze 12 minuten durende conditietest. 22 Deelnemers, variërend van 10 tot 70 jaar, liepen ieder hun eigen race tegen de klok. Na 12 minuten werd per persoon de uiteindelijke afstand vastgesteld; deze verschilde van 2250 tot 3550 meter.

De normen voor de coopertest zijn afhankelijk van geslacht, leeftijd en ervaring (wedstrijdlopers versus recreanten). Op Wikipedia staat uitleg over de coopertest en zijn tabellen met deze verschillende niveaus te vinden via https://nl.wikipedia.org/wiki/Coopertest

presentatie goede voedingNa de Coopertest en cooling down heeft sportdiëtiste Helen Velthuizen voor 50 toehoorders een presentatie gegeven in de kantine met als titel:

“Van bietensap tot chocolademelk”

We weten nu beter wat goede sportvoeding is, wat we wel of niet kunnen eten voor een lange duurloop of wedstrijd, wanneer we moeten beginnen met drinken en welke soort drank geschikt is. Zo leidt het drinken van bietensap 2 uur voor de start tot een ca. 2% betere sportprestatie. En na een (halve) marathon of lange duurloop herstel je beter door het drinken van chocolademelk.

Al met al een sportieve en leerzame avond die afgesloten werd met een gezellige borrel.

De wegcommissie wil alle vrijwilligers van de avond hartelijk bedanken voor de inzet en support, met speciale dank aan:

  • Helen Velthuizen voor de interessante en leerzame presentatie over sportvoeding;
  • Ab Laanbroek voor de mooie foto’s;
  • AV-Haarlem voor het lenen van de wedstrijdklok;
  • looptrainers Linda en Yvonne voor de Warming up en Cooling down.

Zet de volgende vrijdagavonden alvast in je agenda:

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.