Nederlands Kampioenschap 10km, 3 pr’s voor JRT!

Het parcours van de Groet uit Schoorlrun lag er zondagochtend ondanks de sneeuwbuien de nacht tevoren, prachtig bij. Vijf man sterk stond het JRT aan de start in Schoorl.

Het startschot viel het eerst voor de mannen senioren Lucas Nieuweboer, Christiaan Bosselaar en Jim Rothweiler. Er werd snel gestart. Lucas wist als 15e Nederlander te finishen in 30.44 en bleef daarmee iets boven zijn pr. Christiaan Bosselaar haalde een flinke hap (17 sec!) van zijn pr af finishte in 31.19 als 24e Ned. Ook Jim kwam vlakbij zijn pr en kwam in 31.27 over de streep als 27e Ned.

Josien Scheepens had haar zinnen gezet op het doorbreken van de 36 minuten. Met een 24 seconden verbetering naar 35.55 is dat prima gelukt! Op het Nederlands Kampioenschap liep ze naar de 15e plaats bij de vrouwen senioren.

Voor Niels van Vliet was het zijn eerste NK. Een kleine verkoudheid in de week ervoor wist zijn voorbereiding gelukkig niet erg te verstoren. Het leverde hem een pr verbetering naar 37.50 en een 15e plek op het NK bij de junioren op!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.