Mooie start van het zomerseizoen

Zondag 3 april 2016
De eerste officiële warme dag van het jaar was ook een mooie dag voor de atletieksport in Haarlem. Niet alleen vanwege de grote opkomst, de gezellige sfeer en de persoonlijke records die zijn verbroken tijdens de openingswedstrijden. Maar ook omdat dit de eerste maal was dat KAV Holland en AV Haarlem samen de openingswedstrijd organiseerden. Beter kon het seizoen niet beginnen.

Even opwarmen
Om half 11 stond er een flinke rij bij het ophalen van de startnummers. Tussendoor werden nog nieuwe en tweedehands spikes en shirts verkocht. Rond kwart voor 11 was iedereen aan het opwarmen op de baan. Dat was wel nodig, want de beloofde zon was nog ver te zoeken. Gelukkig was er warme koffie en thee voor de supporters.

Vol aan de bak
Van 11 uur tot iets na enen stortten de pupillen en junioren zich met veel enthousiasme op de verschillende onderdelen: kogelstoten, verspringen en de 60, 80 of 100 meter sprint. Beide atletiekverenigingen werden aangemoedigd, maar er was natuurlijk wel wat gezonde rivaliteit. De zon brak door en met de stoeltjes en kleedjes op het gras leek het wel een festivalterrein.

Kleine en grote prijzen
Voordat de atleten van start gingen met het slotonderdeel, de 600, 800 en 1000 meter, werd er nog een loterij gehouden. De opbrengst daarvan gaat naar een tv-scherm in de kantine. Er waren wat grote en veel kleine prijzen. Maar de grootste prijs was natuurlijk de sportieve, gezellige dag. Met dank aan alle vrijwilligers van AV Haarlem en KAV Holland.

opening160401_1 opening160401_2 opening160401_3

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.