Mooi NK Cross voor JRT

Het Nederlands Kampioenschap Cross werd dit jaar in Oldenzaal gehouden. Er lag een uitdagend parcours met afwisselend zand- en grasstroken en een paar gemene heuveltjes.

Josien Scheepens wist na een knappe race als 2e bij de meisjes A te finishen en daarmee de zilveren medaille te bemachtigen. Ze liep drie ronden van in totaal 5900 m. Naar het einde van de eerste ronde zat het veld nog dicht bij elkaar toen de uiteindelijke winnares Veerle Bakker een versnelling in het zand plaatste. Toen de rest niet mee durfde te gaan ging Josien, die zich sterk voelde, erachteraan. Uiteindelijk bleek Veerle toch te sterk en bleek de tweede plaats het hoogst haalbare.
In het eindklassement van het Lotto Crosscircuit steeg Josien nog een plaats waarmee ze als derde van het circuit eindigde! Ze kan zich met een goed gevoel op het baanseizoen gaan richten.

Bij de lange cross over 11,6 km voor de senioren liep Lucas Nieuweboer naar een knappe 8e plaats! Na een goede start zat hij samen Christiaan Bosselaar gelijk voor in de wedstrijd waarna het veld zich geleidelijk opsplitste. Nog niet helemaal hersteld van de halve marathon afgelopen weekend kreeg hij het halverwege toch wel zwaar maar kon het tempo vasthouden en zich in het laatste deel van de race weer herpakken wat in een mooie 8e plaats resulteerde. Christiaan Bosselaar werd uiteindelijk 21e, een prima resultaat na griep in de voorbereiding.

Op het NK korte cross over 2500 m ging het ontzettend hard. Chris had een erg goede start maar maakte de fout door daarna de anderen weer over hem heen te laten komen. Na een moeilijk middendeel waar de verzuring al begon toe te slaan wist hij sterk te finishen nog een aantal atleten terug te pakken. Hij finishte als 33e.

Bij het NK voor de meisjes B is Lydia van Dijk 18e en Ijke Mourits 19e geworden. Voor Ijke was dit haar eerste NK vond dat het een mooie ervaring was. Ze moesten 4 km lopen. Beiden hadden een goede start maar de race liep niet helemaal zoals ze hadden gehoopt. Lydia had in de andere crosswedstrijden laten zien goed mee te kunnen maar zat niet lekker in de wedstrijd door last van haar rug en kon de knop moeilijk omzetten. Ijke had vooraf ingezet had op een top-10 klassering maar merkte tijdens de wedstrijd dat de andere meiden toch ook erg sterk waren. Ze liep in het eerste deel goed mee met de kopgroep maar moest ze na 1 km laten gaan waar ze van baalde. In de laatste ronde wist Ijke Lydia weer in te halen maar die bleek op het laatste stuk toch nog wat over te hebben en wist haar Ijke voor te blijven.