Meerkampers bij ABCD-meerkampen in Lisse

Twee jaar geleden kopte Ivo al in een nieuwsbericht “We worden weer een meerkampvereniging” en nu zíjn we dat ook echt. Maar liefst vijftien Holland-atleten, verdeeld over vijf categorieën, verschenen aan de start in Lisse.

Jongens D1
Voor de D1’s was dit hun eerste 7-kamp en dat is op zich al stoer! Stuk voor stuk deden ze het prima en de persoonlijke records vlogen ons om de oren.
Jules Roelfsema blijkt een echte springer te zijn en haalde mooie resultaten op hoog en ver.
Loïc Gonton had geen punten staan op ver, maar haalde wel vijf nieuwe pr’s.
Rutger van de Laar bewees dat je prima kunt presteren op een boterham met chocopasta die een tijdje in de zon heeft gelegen en
Julian Bik blijkt een krachtpatser: hij verbeterde zijn pr kogelstoten met meer dan 60 centimeter!

Jongens C1
Martijn van de Laar stond er alleen voor als Holland-atleet in deze categorie, maar deed het prima. Zes persoonlijke records op de acht onderdelen. Beter kan bijna niet!

Meisjes C2
De meisjes gingen naar Lisse met het doel om een puntentotaal neer te zetten, zodat ze zich met zijn vieren kunnen inschrijven voor het NK in september. Dat is gelukt.
Julia Arlotti ontpopt zich steeds meer tot een echte meerkampster en scoorde met name goed op hoog en kogel.
Sarah van Ekeris moest begin dit seizoen nog rustig aandoen vanwege een blessure, maar flitste nu weer over de 80 meter horden.
Nikki Taag kreeg het nadeel van de twijfel bij het speerwerpen, maar hield het hoofd koel en vlamde ook nog eens op de 600 meter.
Robina Negenman heeft haar positie verstevigd in de allertijdenlijst en kan zich de koningin van de bijzondere cijfers noemen: een record aanscherpen van 4444 naar 4545 punten is cijfertechnisch, maar ook in andere opzichten knap.

Jongens B
De B’s hadden als vanouds een grote delegatie.
Maarten Quaars deed het uitstekend, met dikke pr’s op onder andere kogel en polsstokhoog. Dat hij voortijdig moest afhaken door knieproblemen, was dan ook bijzonder zuur. Hopelijk heeft een lange, warme zomervakantie een helend effect.
Jos Hoogewerf draaide niet alleen een mooie tienkamp, maar was ook weer heer en meester bij het polsstokhoogspringen. Hij sprong opnieuw een clubrecord.
Raphael Winkel was de enige eerstejaars van Holland, maar stond zijn mannetje. Van de 10 onderdelen scoorde hij maar liefst 9 pr’s.
Mika Taag en Sil Negenman draaiden al hun derde tienkamp dit seizoen. Je zou daarom een zekere prestatiemoeheid verwachten, maar daar was niets van te merken. Beiden hielden het niveau hoog en liepen een supersnelle 400 meter.
Boris Hoogervorst draaide in Amstelveen al een monstermeerkamp, maar wist zichzelf weer te overtreffen, onder andere met een geweldige 100 meter en hoogtesprong. Waar houdt dit op?

Jongens A
Helaas heeft Holland maar één A-junior, maar dan wel meteen een goede. Ook Martijn Hoogewerf wist het niveau hoog te houden door in de buurt van zijn puntenrecord uit Emmeloord te blijven. Op de 110 meter horden ging hij genadeloos onderuit door een verkeerd geplaatste horde, maar hield daar gelukkig niets aan over. Aan het eind van de dag mocht hij weer het hoogste podium beklimmen.

Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.