Mannen KAV Holland stunten in het hol van de leeuw

De juichende atleten en coachEen sprookje. Meer kan ik er niet van maken. In 2017 degradeerden de mannen van KAV Holland naar de derde divisie. Bij gebrek aan senioren en een gouden generatie van B-junioren toen nog een logisch vervolg van waar we als club stonden. Gelukkig voor ons was er een ploeg in de tweede klasse die zich afmeldde waardoor wij als beste verliezers alsnog behouden bleven. Na een jaar in de middenmoot vroegen we ons dit jaar hardop af wat er mogelijk kon zijn. De middenmoot is ook dit jaar weer onze plek tot de legendarische derde wedstrijd in Veenendaal. De twaalfde plek wordt ingeruild voor een zevende waardoor we ons gewoon plaatsen voor de finale! Een klein wonder maar toch kan je je niet aan de indruk onttrekken dat een bepaalde atleet die in april riep ‘als we promoveren dan ga ik kaal’ nou al heel zenuwachtig wordt dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Probleem van zo’n finalewedstrijd is dat je behoorlijk veel atleten nodig hebt om alles te kunnen vullen. Nu hebben wij uitstekende atleten, alleen niet zoveel. Op zo’n moment word je heel vrolijk van iemand als Lucas Nieuweboer die dan zelf aanbiedt om de steeple te combineren met de 5000 meter.

Maarten Quaars begint in Hilversum met een prachtig persoonlijk record bij het polsstokhoogspringen en de nodige pluspunten ten opzichte van de prognose. Want als je besluit om mee te doen, dan moet promoveren ook het doel zijn. Een blik op de deelnemerslijst leerde ons dat drie ploegen te sterk zouden zijn, maar dat de vierde plek voor veel ploegen haalbaar was. Ook voor ons.

Na het sterke begin van Maarten viel Mika helaas bij de horde, om voor de 2 punten toch met koprol gewoon door te lopen. Mika ontroostbaar, hij heeft letterlijk sorry gezegd tegen iedereen op de baan, en op dat moment weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Toch is dit team niet het team dat bij de pakken neer gaat zitten. Ook Mika niet, want die haalt een prachtig bonuspunt binnen bij het hoogspringen. Atletiek is een teamsport, is een gevleugelde uitspraak in het Haarlemse en die spirit brengt ons weer terug in de wedstrijd. Martijn die het kogelstoten wint, Lucas pakt een tweede plek op de steeple chase.

De ommekeer begint pas echt bij Boris Hoogervorst die niet alleen een pr loopt op de 100 meter, maar ook zijn lichaam net voor de concurrent gooit op de 400 meter. Op dat moment ontstaat er een bepaald geloof binnen de ploeg dat het nog wel eens heel leuk kan gaan worden. Tinus ouderwets sterk bij het discuswerpen met een tweede plek, Tijn van Zijl die bijna onder de 2 minuten loopt en ook daar weer bonuspunten pakt. Bij geen enkel onderdeel laten we punten liggen, sterker nog, we pakken punten terug! Het fijne van atletiek.nu is dat je de hele dag op de hoogte bent van de stand. Er is een moment dat we tweede staan! Oh nee, nu weer 6. Een stand die om de 4 minuten verandert. Dan weer in ons voordeel, dan vallen we er weer net buiten.

Een tevreden gevoelMet nog drie onderdelen te gaan is het verschil tussen de nummer 3 en 6 slechts 2 punten en staan wij gedeeld 3de! Op het programma staan nog de 200 meter met Sil, de 5000 meter met Lucas en Jim en de Zweedse estafette. Sil doet alles wat hij kan, ook hij dipt een directe concurrent op de finish waardoor we maar een fractie wegzakken in het klassement. En dan krijgen we de 5000 meter nog met twee toppers! Zou het dan gaan gebeuren. In de eerste serie is het AV Haarlem baas Daan die de atleet van Athlos weet te verslaan wat voor ons heel gunstig is. Als de loper van Eindhoven Atletiek er als een haas vandoor gaat dan zijn er voor even zorgen, maar Lucas en Jim lopen een werkelijk fantastische race en worden 1 en 3. Binnen! Of toch niet? Bij het verspringen springt er nog een vervelende man net iets verder dan Martijn waardoor wij een punt inleveren. En wordt er opeens overgelopen. Hoezo overgelopen? De eerste serie op de 200 meter had geen tijd ontvangen en de atleet van Ilion besluit nog een poging te wagen. U raadt het al, net onder de tijd van Sil waardoor wij als enige ploeg weer een punt inleveren.

Gaat dit nou serieus gebeuren? Nieuwe tussenstand. Met alleen nog de estafette te gaan staan we gedeeld 3de met 2 punten voorsprong op gastheer GAC. Snel kijken naar wie zij op de estafette hebben staan. Een steepleloper, plus een 800 loper plus twee oude mannen. Jongens, die moet kunnen! Wij hebben namelijk Boris, Tijn, Maarten en Mika. Kom op! Zeer professioneel wordt het stokje over de finish gebracht en is de promotie een feit. Promotie! We horen nu bij de beste 19 ploegen van Nederland.

Mocht u nog een verdwaald plukje haar tegenkomen in de kantine. Prettige wedstrijd.

Ivo van Haaren

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.