Lucas Nieuweboer 6e op NK Halve marathon (1.07.23)

Lucas Nieuweboer en Jim Rothweiler stonden vanmiddag aan de start van het NK Halve marathon in Den Haag. Er stond een sterk deelnemersveld aan de start met veel buitenlandse concurrentie. Erg fijn als je een goede tijd wilt lopen.
Lucas ging van start met een lage 1.08 in z’n hoofd. In de eerste kilometers kon hij mee met een snelle groep Scandinaviërs waardoor hij al vroeg flink onder zijn schema liep. Rond het 4km punt besloot hij het groepje te laten gaan om toch een iets meer ontspannen tempo op te zoeken. Hierna volgenden 17 kilometers alleen waarbij hij onderweg nog enkele lopers opraapte. Met twee snelle laatste kilometers wist hij in 1.07.23 te finishen!! Hij verbeterde zijn pr met bijna drie minuten en wist als zesde te finishen op het Nederlands Kampioenschap (26e totaal). Hiermee verbeterde hij ook het clubrecord halve marathon van trainingsmaatje Christiaan Bosselaar (1.08.41) die vandaag verstek moest laten herstellend van griep.
Jim wilde na een wat mindere periode met wat verkoudheid toch een gooi naar zijn pr doen. Ook hij moest onderweg veel alleen of op kop lopen. Vooral in Scheveningen was dat zwaar met een stijgend parcours en harde tegenwind. Jim wist de laatste kilometers nog wat tijd goed te maken en 20 seconden van zijn pr af te halen! Hij finishte als 11e op het NK en 40e totaal.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.