Lucas Nieuweboer 2e bij NK Marathon in Amsterdam

Lucas NieuweboerHet was een bijzonder debuut! Zilver🥈op het Nederlands Kampioenschap Marathon in 2.15.25! In de voorbereiding heb ik alle trainingen kunnen uitvoeren en stond dan ook goed voorbereid aan de start. Maar het blijft een avontuur en je hebt nog geen idee hoe het in de tweede helft gaat voelen.

We hadden een mooie groep van 7 man en onder leiding van haas Filmon Tesfu denderden we richting de Amstel. Rond het 25 km punt ging Filmon eruit, viel de groep langzaam uit elkaar en werd het ieder voor zich. Mijn eigen tempo blijven lopen en geprobeerd op de atleten voor mij te focussen. Rond 35 km kwam ik op de 2e plaats te lopen. Het laatste stuk door het Vondelpark werden de benen toch wel zwaar, maar heb het tempo goed vast kunnen houden.

Het stuk richting het Olympisch Stadion was ontzettend gaaf! Wat een lawaai van het publiek. Met de Febo in zicht is het niet ver meer en dan ga je opeens de marathonpoort door! Met een grote lach op m’n gezicht als 2e in het Nederlands Kampioenschap gefinisht! En ook dan ook nog eens in 2.15.25!

Van harte gefeliciteerd namens KAV Holland!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.