KAV goes international.

KAV Holland goes international. Gezien de huidige successen een kwestie van tijd. Het Duitse Hagen heeft het geweten. Dankzij het initiatief van de vrienden van de atletiekunie kregen talentvolle C-junioren de kans om tijdens de Ruhr Games hun krachten te meten met buitenlandse leeftijdsgenoten. Zenuwen als nooit tevoren maar na gister weet ik het zeker. Als de meiden niet meer zenuwachtig zijn, dan pas moet je je zorgen maken. We lopen ze 1 een voor 1 met u door.

Nikki Taag: Dankzij haar 5.20 meter bij de B-competitie was Nik toegevoegd aan het verspringveld. Terecht, want met een zesde plaats voldeed ze volledig aan de verwachtingen. Stiekem had ze haar zinnen gezet op het clubrecord, de perfecte sprong bleef in Hagen uit. De 5.06 meter in de laatste poging zei het allemaal. Karakter, doorzettingsvermogen en weer over de 5 meter.

Rosalie Breems: Is weer helemaal terug. Moest het eerste gedeelte van het seizoen missen door een hardnekkige blessure. En dan ook nog eens voor het eerst een 100 meter lopen. Ik vond mijn voorspelling van 13.28 aan de ambitieuze kant, loopt ze 12.87! Gaan we nog heel veel plezier aan beleven in deel 2 van het seizoen.

Robina Negenman: Ro houdt van competitie. Nou, die kreeg ze op 80 meter horden. Een geweldige lichting waar tijden onder de 12 eerder een regel dan een uitzondering zijn. Robina hield zich als meerkampster knap staande en liep met 12.10 een prachtig persoonlijk en clubrecord, om daar in de finale nog een 12.15 aan te voegen. Speerwerpen kan ze als geen ander. Uit 5 pas over de 36 meter werpen is weinigen gegeven. Richting het NK meerkamp gaan we daar mee aan de slag, zodat de grens van 40 meter geen grens meer is.

Fay Witte: Ik moet Fay voor het laatst bewaren. Hoogspringfenomeen Fay. Fay en ik hebben een band aangezien we op dezelfde dag jarig zijn. Een ding hebben we niet gemeen, onze hoogspringkwaliteit. Fay springt het hele seizoen al gigantisch hoog over 1.60 om bij de 1.65 net tekort te komen. Het fijne in Hagen, de lat ging vanaf 1.60 met 3cm omhoog. Dus gaat Fay in haar eerst poging gewoon over 1.63 en pakt ze de 1.66 er en passant bij! Clubrecord bij de abc junioren. En ook de sprongen op 1.69 waren van een hoog niveau. Fay toch wel de held van de dag.

Maar ja, dan moest de estafette nog komen. Sarah was speciaal ingevlogen om de 4×100 als startloopster voor haar rekening te nemen. En nerveus dat ze was! Want ja, het is wel mooi 100 meter. De meiden weerstonden met succes het Duitse geweld en deden de klok doen stilstaan op 50.16! En ook dat is een clubrecord! Voor de vaste KAV Holland volgers, dat stond op naam van Marijn Hoijtink en de drie Boddys, absoluut niet de minsten uit de KAV geschiedenis. En dat als 4 C-meiden! Bizar!

We mogen gerust concluderen dat KAV redelijk hard kwam.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.