JRT: Josien Scheepens 2e bij Mastboscross!

Dit jaar een stuk minder modderig dan voorgaande jaren, toch lag er nog genoeg modder om van te genieten.
Voor Josien Scheepens was dit pas haar tweede wedstrijd bij de vrouwen senioren in het nationale crosscircuit. Ze eindigde op een prachtige tweede plek bij de lange cross. Gelijk na de start, van de cross over 7620 meter, heeft ze gekozen de race goed op te bouwen en liet ze de kopgroep iets weglopen. Al gauw merkte Josien dat ze voorin niet echt versnelden en liep ze er geleidelijk naartoe. Toen ze via de speaker hoorde dat een concurrente het moeilijk kreeg versnelde ze en nam ze de kop. De laatste ronde bleven ze met z’n tweeën over. Een eindsprint zat er op het laatst niet meer in. Josien kwam op een mooie tweede plaats over de finish!

Bij de mannen senioren lange cross (10060 meter) stonden Lucas Nieuweboer en Christiaan Bosselaar aan de start. Dit jaar weer sterk bezet met ook het militaireninterland. Christiaan had een goede start en zat de eerste twee ronde goed voorin waarna hij voor het toch net wat te snelle tempo moest inleveren en wat wegzakte in het veld. Later kon hij zich herpakken en de laatste ronde goed doorkomen. Lucas moest na een rommelige start wat goed maken en werkte zich naar voren waarna hij het tempo goed wist vast te houden. Met nog een sterke eindsprint op het eind finishte na een snelle 32.00 als 5e Nederlander en 16e totaal. Christiaan als 11e Ned en 22e totaal in 32.45.

Op de 2.5km (korte cross) kwam Chris van Hensbergen in actie. Na een zeer goede start en eerste ronde zakte het tempo een beetje in. De laatste ronde kon hij zich goed herstellen en werd met een flitsende eindsprint 24e.

Niels van Vliet werd 27e bij de jongens-A.
Ijke Mourits finishte na een lastige race als 18e bij de meisjes-A.