Josien Scheepens naar zilver op NK Indoor Junioren, Lydia van Dijk naar finale

Josien Scheepens won vandaag zilver op de 3000m op het NK indoor junioren! Josien over haar wedstrijd: Door een aantal afzeggingen op het laatste moment was het deelnemersveld heel overzichtelijk. Vanaf de start ging Veerle Bakker er gelijk hard vandoor. Ik ben dicht achter haar gaan lopen en wilde proberen zo lang mogelijk met haar mee te gaan.Na een ronde of 3 merkte ik dat het iets te hard ging, mijn benen voelden toch nog niet helemaal fris (misschien door de 10km van afgelopen zondag). Ik ben hierna gewoon mijn eigen tempo gaan lopen en de afstand tot de eerste bleef ongeveer constant. De laatste twee rondes kreeg ik het nog wel erg zwaar en kwam de nummer drie weer wat dichterbij. Uiteindelijk heb ik m’n tweede plaats ruim weten vast te houden, mijn tijd was 10.28.52. De nummer 1 had 20 seconden voorsprong. Ik had gehoopt het de nummer 1 lastiger te kunnen maken, maar gelukkig is mijn volgende kans alweer bij de NK Cross over drie weken!

Lydia van Dijk liep vandaag de halve finale van de 1500m bij de meisjes-B op het NK Indoor. Om door te gaan naar de finale die morgen wordt gelopen moest ze of bij de eerste drie in haar serie zitten (totaal zes uit twee series), of bij de 3 tijdsnelsten van beide series. In de afgelopen week was er wel wat twijfel, er stond een sterk veld ingeschreven. Maar met de opdracht om bij de start gelijk goed mee te gaan liep ze gewoon naar seriewinst waarmee ze zich uiteraard kwalificeerde voor de finale van morgen! (wordt vervolgd)

IMG-20160220-WA0001
IMG-20160220-WA0021

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.