In memoriam Ria Reekers

Zondag 8 oktober bereikte ons het droevige nieuws dat op 78-jarige leeftijd ons zeer geliefde erelid en “moeder” van KAV Holland Ria Reekers is overleden. Wij wensen Frans, haar familie en alle mensen die haar lief hadden veel sterkte toe. Hieronder staat een In Memoriam geschreven door Jozef Oonincx die haar ruim 50 jaar heeft gekend.

Bestuur KAV Holland

-+-+-+-+-+-

In memoriam Ria Reekers
Geboren, 30 december 1944 ; overleden 7 oktober 2023.

Als je plotseling geconfronteerd wordt met haar overlijden, bespringen je duizend dingen. Het liefst wil je ze allemaal vertellen, maar dat gaat natuurlijk niet. Maar om een beetje orde te scheppen in die duizend dingen , heb ik onderverdelingen gemaakt:
 * Ria als lid van KAV Holland,
 * Ria als sportvrouw,
 * Ria als lid van de werkgroep keepfit,
 * Ria als lid van de dames zwemploeg,
 * Ria als smoeder.

KAV Holland
Lid van KAV sinds 1 oktober 1972. Ria was dus recent 51 jaar lid van onze vereniging. Vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger en ik zou bijna zeggen als manager van de kantine, werd ze benoemd tot lid van verdienste en vervolgens tot ere-lid van KAV. Ze maakte de schema’s voor wie dienst had. Op wedstrijddagen stond ze ook zelf dagen en dagen in de kantine;
Kortom : Ria was de kantine.
Ze zorgde voor de bemensing van de verversingsposten bij trosloop, spaarnwoudeloop, grachtenloop. Etc.

Sportvrouw
Ze was deelnemer van het zaterdag loopgebeuren in de Kennemerduinen ; ze was lid van een subgroepje lopers voor de langere afstand . Tot 15 km ; Ria was ‘n “diesel”” kwam pas na 7 km op gang. Ze was deelnemer van de damesgroep in de zaal; ze speelde tennis en speelde badminton.
Ze liep de trosloop , strandloop, 20 km van Brussel, Spaarnwoudeloop, kerstloop , Midzomernachtloop etc etc.

Dames zwemploeg
Ze hadden een subgroepje van 10 dames waarmee ze elke vrijdag gingen zwemmen in IJmuiden ; datzelfde 10 tal ging eens per jaar voor ’n kwart triathlon en ook op midweek; ergens heen: ze hopten van hotel naar hotel. Ze deden bijvoorbeeld de 11 steden route, rondje IJsselmeer.
Enne … niet onbelangrijk in deze groep … ze dronken koffie … met gebak; en dat doen ze nog steeds.

Werkgroep keep fit
Ria was lid van de werkgroep keep fit. Van alles hebben ze georganiseerd. Het begon ooit met wadlopen.
Het jaarlijks sportweekeinde was ’n hoogtepunt. Meestal met 1 of twee overnachtingen met veelzeggende namen als ; 24 weltevreden uren op camping Weltevreden; 48 uren tussen de lakens op camping de lakens hete uren; 40 uren bunkeren in ’n bunker; of 44 houten uren in 4-houten
We sliepen dan in caravans of huisjes , maar ook in gehuurde grote tenten van de scouting. ’n eettent en ’n slaaptent. Kun je je voorstellen ??? 35 mannen en vrouwen in 1 slaaptent. En Ria liet zich niet onbetuigd.

Bij de voorbereidingen nam Ria meestal de zorg voor eten en drinken en drank?? Zorgzaam was ze; haar bijnaam werd dan ook: Ons moeder kortweg … smoeder. Baldadig en uitheinig kon ze ook zijn.

smoeder
Ook de laatste jaren vervulde ze de rol van smoeder ; ze regelde wie en wanneer koffie en koek moesten verzorgen ; ze beheerde de kleine kas. De zieken kregen bijtijds ’n bloemetje en elke jarige die ’n lustrumjaar vierde kon ook op ‘n bloemetje rekenen. Ze organiseerde mede en verzorgde de nieuwjaarsborrel, de coopertest., maar ook snertmaaltijden en sint nicolaasfeestjes.

Ria was dus een echte regel “nicht”.
Bijna 79 jaar; niet meer piep, maar ook niet stok, tot voor kort zeer bezig; klein, maar oh zo dapper.
Haar laatste lichtpuntje was dat ze samen met haar achterkleinkind op de foto kon.
En als je dan de mailtjes leest als reactie op haar overlijden dan weet je hoe er over haar werd gedacht.:
“Klaar staan voor iedereen en altijd; spil in ons cluppie; fijne sportvriendin; moeder Ria; missen, maar nooit vergeten; niets was haar teveel; dank voor alles.”

“Ria, we zullen je missen, maar nooit vergeten. Dank voor alles wat je voor KAV Holland deed.”

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.