Hordetoppers in Epe

De Hurdles/Sprint Special in Epe was als vanouds het toneel voor veel hordespektakel. Holland werd glorieus vertegenwoordigd door Martijn Hoogewerf en Sil en Robina Negenman.
Het weer zat niet echt mee: hooguit een graad of 8, een rare dwarrelwind die soms mee, soms tegen zat en af en toe een klein regen- of zelfs hagelbuitje. Niet echt weer voor topprestaties… zou je denken!

Als eerste Holland-atleet mocht A-junior Martijn aan de start verschijnen. Tijdens de 110 meter horden kwam zijn hand meerdere malen in botsing met die van Dave Wesselink. Desondanks liep hij een nette 15.15 sec. Het bleek een goede warming-up voor de tweede race, waar hij in een snelle 14.87 over de finish kwam. Een nieuw persoonlijke record!

Na de A’s was het de beurt aan de B-junioren. Sil liep vorig jaar een persoonlijk record onder perfecte omstandigheden, maar nu de weergoden in een minder goed humeur waren, benaderde hij dit pr met slechts vierhonderdste van een seconde en liep 14.45 sec. Niet gek dus. De 400 meter horden vielen hem iets zwaarder. Zijn tijd: 58.49.

C-juniore Robina liep een bijzonder sterke race van start tot finish. Zij liep 12.21 sec. op de 80 meter horden en verbeterde daarmee het clubrecord van haar eigen moeder, dat al 35 jaar op het bord stond. Goed gedaan! De 300 meter horden legde zij af in 47.81 sec.

Mooie tijden dus voor deze drie Holland-atleten en het seizoen is nog maar net begonnen!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.