Diepe Hel Holterbergloop

Op een mooie, warme herfstdag reis ik samen met Hans, Jacinta en Ab naar het verre Holten voor de 10 mijl van de Diepe Hel Holterbergloop. Daar komen we ook Bas en Wim tegen – voor deze  laatste een terugkeer naar het dorp van zijn jeugd. Een maand gelden heb ik de Dam-tot-Dam gedaan – in niets te vergelijken met deze loop. Hier is het lekker gemoedelijk aan toe en kun je een kwartier voor de start nog je nummer afhalen. De start is gewoon een halve minuut te vroeg en off we go voor een heftig parcours.

DiepeHelHolterbergloop 2013Meteen gaan we het spoor onderdoor en komen we langs een mooi gouden herfstbos te lopen. Na een kilometer mogen we aan de bak voor een heftige klim (tot 10%). Bos en heide wisselen elkaar af over een glooiend parcours tot we halverwege de Grote Koningsbelt omhoog gaan met alweer een dubbel percentage. Na 7,5 km kan ik de koplopers aanmoedigen want halverwege keren we op de weg en mogen we alle stijgingen en dalingen van de andere kant ervaren! Wel leuk om je collega-lopers zo ook te kunnen aanschouwen en begroeten.

Blijkbaar heb ik het parcours goed ingeschat want ik kan iets versnellen en haal de nodige lopers in. Wonderbaarlijk genoeg finish ik slechts 3 seconden later dan bij de Dam-tot-Dam die veel vlakker is.

Na het omkleden nemen we een cappucino en gaan Bas en Wim weer richting familie. Wij gaan naar het dorpsplein waar we van een heerlijk Bourgondisch menu genieten. Terwijl de zon ondergaat wandelen we terug naar het parkeer-weiland: onze auto is de laatst overgeblevene. 

Uitslag 10 mijl
Arjan Vink 1:12:06
Wim Bax 1:12:49
Jacinta Koster 1:30:14
Hans Bakkenes 1:33:43
Ab Bresser 1:34:33
Bas van der Linden 1:38:44

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.