Geslaagde cross in herfstkleed

Vandaag, 2 november, is het schitterend najaarsweer. Ruim 300 lopers en loopsters zijn naar de wielerbaan Wheelerplanet gekomen voor de Runnersworld KAV Holland Cross. Er wordt volop gebruik gemaakt van het terras om zich klaar te maken voor de loop, een kopje koffie te drinken of gewoon even lounchen in het zonnetje.

Om half elf gaat een vijftigtal pupillen van start voor hun kilometerloop. Binnen 5 minuten is de eerste alweer binnen. Een kwartiertje later lopen de CD junioren twee rondjes, gevolgd door de Sprint Cross met 3 rondjes. Die is dit jaar voor het eerst open voor alle leeftijden, al zijn het toch vooral AB junioren en neo-senioren (tot 23 jaar).  Chris van Hensbergen van ons Jaspers Running team wint.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Aansluitend starten de dames die net als de heren een grotere ronde van 2,7km voor de kiezen krijgen. Vooral in het bos liggen er volop bladeren op de paden – enkele paddestoelen zullen helaas sneuvelen onder het loopgeweld. Na twee rondes is Femke van der Pal de snelste, gevolgd door Ingrid Klaassen en Ghyta Denz. Bij de vrouwen 45+ hebben we zowaar een volledig KAV Holland podium: Susanne Boer, Tonneke van Leeuwen en Yvonne Jansen.

De heren verwelkomen onder applaus de laatste dames, waarna zij rond 12:00 uur van start kunnen. De snelste heren lappen de achterhoede in de laatste ronde – al lijkt iedereen volop te genieten van dit heerlijke loopweer. Stan Niesten van DEM weet Lucas Nieuweboer en Jim Rothweiler ruim voor te blijven.

Kijk hiervoor de UITSLAGEN.

Alle dank aan onze sponsoren Runnersworld, Mizuno, Kona Benelux en de Dekamarkt. Natuurlijk danken wij ook alle vrijwilligers die deze loop tot een succes hebben gemaakt. Op 30 november is de volgende cross in Wijk aan Zee.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

 

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.