C-junioren stelen de show bij gezamenlijke Haarlemse wedstrijd!

Door Floris van Campen

 

Lekker zonnetje, 20 °C, weinig wind en voor het eerst dit seizoen een wedstijd tegen een andere club: de ideale combinatie voor een middag vol met geweldige prestaties!

 

Net als de laatste twee wedstrijden begonnen de C junioren een uur voor hun eerste onderdeel met de warming-up.  Tussendoor moesten ze de pupillen aanmoedigen op de 600 en 1000 meter. En daarna kon het eerste onderdeel beginnen: hordelopen. Hier werd gelijk duidelijk hoeveel zin iedereen had. De goede tijden bevestigden de ideale weersomstandigheden. Gelijk konden de hordelopers door naar het speerwerpen waar de anderen al waren begonnen. Zowel bij de jongens als bij de meiden sneuvelden er al snel persoonlijke records, om de 29,90 van Juliën en de 25,78 van Maria als voorbeeld te nemen.

Daarna konden de atleten snel door naar verspringen. Bij de meiden waren er 5 die verder dan 4 meter hadden gesprongen. Ivar stak er bij de jongens bovenuit met 5,07, al was de 4,96 voor Tijmen 1 zelf ook een grote verrassing.

Ondertussen was de zonnebrand tevoorschijn getoverd omdat het anders veel te hard ging met verbranden. Ook werden de eerste boterhammen en snoepzakken erbij gehaald omdat  er al een beetje vermoeidheid om de hoek kwam kijken.

Na het verspringen hadden heel veel mensen zin om te laten zien dat ze veel beter konden sprinten dan dat ze tijdens de derde oefenwedstrijd hadden gedaan. Dit bleek wel uit o.a. de fotofinish van Nina en Caja op de 80 meter en de 12.23 van Floris 1.

Veel jongens (geen enkel meisje!) hadden aan het eind van de middag een pijntje hier pijntje daar. Daarom had meer dan de helft van de jongens besloten om de 1000m over te slaan. Dit was overigens geen excuus voor een saaie strijd. Zo behaalde Tijmen 2 zijn doel om 3:15 te lopen en werd de strijd tussen Jesper en Lucas beslist op duizendsten van seconden.

En op het einde van de dag kwam het onderdeel waar iedereen al de hele dag op zat te wachten: estafette. Er moest last-minute helaas nog wel wat veranderen. Jesse had namelijk te veel last van een al langer spelende blessure. Daarom ging Maria van team 2 naar team 1 en kwam in haar plaats Julia. Dit was slecht voor de voorbereiding maar is geweldig opgepakt! Ondanks dit gingen beide races super goed. De glimlach van Brechtje sprak boekdelen toen ze als eerste over de finish kwam. Dit werd benadrukt door Caja en Maria die helemaal door het dolle heen waren vanwege hun perfecte wissel. Dit kon uiteraard niet gebeuren zonder de goede concurrentie van team 2, die het ook fantastisch hadden gedaan. Hierna werden eerst nog 2 series van 400 meter gelopen maar toen was het ook de beurt aan de jongens om hun dag met een mooie race af te sluiten. Floris 2 had een goede start die voor velen uit onverwachte hoek kwam. Bij de laatste wissel had team 2 een kleine voorsprong. Dit heeft Bart uit team 1 uiteindelijk nog kunnen beperken tot een 2e plaats met 0,7 seconde achter Sil, die als eerste de 4×100 afsloot voor zijn team. Nog geen 2 seconde later kwam ook team 3 over de eindstreep en werd daarmee de 4e oefenwedstrijd afgesloten.

Al met al was het een zeer geslaagde wedstrijd. Alleen jammer dat Ivo er niet bij kon zijn vanwege werk, want als hij niet de trainingen had gegeven, dan had hij nooit gezien waartoe deze groep in staat is! Hopelijk komt er snel een competitiewedstrijd waarop iedereen kan laten zien waarvoor er zo fanatiek wordt getraind.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.