10 km Maliebaanloop Utrecht

Afgelopen zondag zijn drie atleten in Utrecht op de 10 km bij de Maliebaanloop gestart. Binnen het JRT was er al ervaring met dit snelle parcours. En ook dit jaar waren er weer perfecte weersomstandigheden. Josien werd hier vorig jaar tweede vrouw. Nu kwam ze met een minuut voorsprong op de tweede plaats als eerste over de finish. Met 36.30 bleef ze maar vlak boven haar pr. Jim Rothweiler en Christiaan Bosselaar liepen hier voor het eerst. Samen met de Belg Stefan van den Broek en de Nederlander Jeroen Maas vormden ze de kopgroep. Christiaan, afgelopen maand ook al twee keer in actie op de halve marathon, moest na vijf kilometer uit de groep door wat stijve hamstrings en finishte als vierde in een degelijke 31.47. De andere drie mannen bleven tot de laatste ronde bij elkaar. De wedstrijd werd gewonnen door Van den Broek. Jim kwam als tweede over de streep in 31.15 en liep een twee jaar oud pr met 25 seconden uit de boeken! (Foto podium seniorencategorie)