Zilver op het NK Senioren voor Lucas Nieuweboer en de andere prestaties!

Voor KAV Holland kwamen op het NK dit jaar slechts vier atleten in actie, er zijn echter wel mooie prestaties neergezet! Op de laatste dag van het Nederlands Kampioenschap snelde Lucas Nieuweboer Nieuweboer op de 3000m Steeple naar de 2e plaats! Zijn eerste NK medaille bij de senioren. Met 9.15.69 verpulverde hij ook nog eens zijn pr met 27 seconden en verbrak hiermee het 29 jaar oude clubrecord van KAV Holland van Ruud van Wees. Ondanks gisteren al een 5000m te hebben gelopen bleek hij hier vandaag geen last van te hebben en kwam na twee ronden op de 2e plaats te lopen. Hij wist toen van zijn achtervolgers weg te lopen. De laatste ronde werd het nog even spannend, maar hij wist voldoende te versnellen om zijn plek zeker te stellen.

Ook in deze race liep Jim Rothweiler. Hij liep een sterke race en wist zijn nog geen 20 dagen oude pr flink aan te scherpen. Hij finishte op een mooie 8e plaats in 9.41.55. Een verbetering van 23 seconden! De extra hordetraining heeft duidelijk resultaat gehad. Josien Scheepens liep vandaag (zondag) de 5000m. Ze ging in het begin van de race mee met een mooi groepje op een ambitieus tempo. Na 2km bleek dat het toch te hard was geweest en werd het overleven. Ze finishte uiteindelijk als 15e in 18.14.66. Een tijd waarmee ze duidelijk niet tevreden was, maar zonder risico’s te nemen kan je jezelf nooit verrassen!

Op de zaterdag kwam Lucas ook al in actie, maar dan op de 5000m. Er stond een sterk veld en dat was ook aan het tempo merken. De eerste km kwam hij achterin de eerste groep in 2.48 door. De ronde erop werd het lastig de aansluiting te houden door de tempowisselingen en het toch wat hoge tempo. Het gaatje wat was ontstaan van een seconde of zes werd echter lang niet groter en hij liep een groot deel samen met Joerie Wolf van atletiekvereniging Cifla. Hij finishte als 12e in 14.52.33.

Zaterdag kwam ook Job Wiltink in actie. Hij liep de sterk bezette 200m en strandde in de series met 23.04. Om door te gaan naar de volgende ronde had hij zijn pr flink moeten verbeteren wat die dag niet lukte.