facebook

mrt
24
za
Grachtenloopcursus @ Runnersworld Haalem
mrt 24 @ 09:00 – 11:00

Loopcursus KAV HollandOok eens willen mee doen met de Grachtenloop ipv langs de kant staan toe te kijken?

Dat kan, KAV Holland start zaterdag 24 maart 2018 een beginnerscursus. In 14 weken stomen we je, onder de bezielende leiding van professionele looptrainers, klaar om 5 of 10 km te kunnen lopen tijdens de Grachtenloop. Ook als je al begonnen bent met lopen kunnen we je verder helpen.

Zaterdag 24 maart is er eerst om 09:00u een introductie en korte training vanaf Runnersworld Haarlem in de Kruisstraat. Elke zaterdag daarna, vanaf 31 maart, starten we om 09:30u vanaf de parkeerplaats van de Tetterodehal voor een training van anderhalf uur . Daarin zal er aandacht zijn voor alle aspecten van het hardlopen. Daarnaast ontvang je een schema voor trainingen die je zelf thuis kunt doen.

Kosten zijn €75,- voor 14 weken inclusief een startnummer voor de Grachtenloop.

Aanmelden en info, mail wegatletiek@kavholland.nl

mrt
25
zo
Oefenwedstrijd @ Atletiekbaan
mrt 25 @ 10:00 – 15:00

Op zondag 25 maart is de Oefenwedstrijd op onze eigen baan samen met de atleten van AV Haarlem. Doe je ook mee?

Deze is ideaal om te testen hoe jij er na de winter voor staat. Is je conditie optimaal? Voldoende getraind om mooie prestaties te gaan neerzetten komend baanseizoen? Tijdens deze baanwedstrijd kun je er allemaal achterkomen. Voor kinderen die nooit eerder een wedstrijd deden, is dit ideaal: je kunt het gewoon eens proberen!

Schrijf je in via deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/19744/

apr
2
ma
Lions Heuvelloop @ Tetterodehal
apr 2 @ 11:00 – 13:00

De Lions Heuvelloop is een goede doelen loop die voert door uniek duingebied bij Overveen (10 en 15 km) en over het Kopje van Bloemendaal (5 km en familyrun). De loop wordt voor de 33e maal gehouden op Tweede Paasdag, maandag 2 april 2018. De start is om 11.00 uur (familyrun 10:30 uur).

De Lions Heuvelloop is een goede doelen loop die voert door uniek duingebied bij Overveen (10 en 15 km) en over het Kopje van Bloemendaal (5 km en familyrun). De loop wordt voor de 33e maal gehouden op Tweede Paasdag, maandag 2 april 2018. De start is om 11.00 uur (familyrun 10:30 uur).

De wedstrijdloop gaat over een afstand van 15 km. Winnaar van een van de eerdere edities is Tom Wiggers (Nederlands kampioen veldlopen). Recreanten kunnen kiezen uit 15, 10 of 5 km. Voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders is er de familyrun over 2 km.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken op het parcours van de 10 en 15 km, dat voert door een van de mooiste stukken van de het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dat deel is normaal niet toegankelijk. Deelname aan de loop is dus een unieke gelegenheid om daar kennis mee te maken. Runderen en hooglanders zijn regelmatig langs het parcours aangetroffen.

Voor liefhebbers van een stevige klim is deelname aan de 5 km over het Kopje van Bloemendaal een must. Met stijgingspercentages tot 7% vormt deze loop over de mooiste lanen en wegen van Bloemendaal een unieke uitdaging.

De familyrun is een vrolijke gebeurtenis met een leuke beloning voor alle deelnemers. Er zijn vele prijzen te winnen, ook via een loterij op startnummer.

De na-inschrijving en uitgifte van startnummers vindt plaats in de Tetterodehal, waar ook kledingfaciliteiten zijn. De start vindt plaats op de kruising van de Lonbar Petrilaan en de Hoge Duin en Daalseweg.

De loop wordt georganiseerd door de Lionsclub Zuid-Kennemerland en de Atletiekvereniging Haarlem. De opbrengst gaat naar goede doelen. In 2018 zijn dat de Kinderuniversiteit Haarlem, het Inloophuis Kennemerland en de Reddingsbrigade Bloemendaal. De loop wordt mede mogelijk gemaakt door het PWN, die het duingebied beheert en vele sponsoren.