Kerstcross/Sylvestercross JRT

Kerstcross Opmeer 26 dec

Mooie prestaties in Opmeer bij de Kerstcross. Er lag een modderig parcours met een pittige wind. Josien Scheepens werd 8e (6e Ned) bij de dames op de 5km. Lucas liep naar de tweede plek achter een Keniaanse loper en finishte als eerste Nederlander (en Noord-Hollander) op de 10km. Hij werd daarmee ook Noord-Hollands Crosskampioen!

Sylvestercross 31 dec

Als afsluiter van het oude jaar staat er op 31 december altijd de Sylvestercross op de kalender. Eén van de zwaarste crossen van het Nationaal crosscircuit met een lange strook mul zand. Dit jaar was er erg veel regen gevallen waardoor de rest van het parcours in een modderpoel was verandert met diepe plassen!

Mooi prestaties van het JRT. Christiaan Bosselaar koos er dit jaar voor om bij de masters 35+ te starten. Ze liepen hier 8km. Hij won deze categorie na een lange solo! Lydia van Dijk liet zien in goede vorm te steken door naar een knappe 7e plaats bij de meisjes A (4km) te lopen. Bij de Vrouwen prominenten, 6 km, had Josien Scheepens een goede start en snelle eerste ronde. Na vervolgens iets te moeten inleveren kon ze daarna wel goed door blijven gaan. Ze finishte op een mooie 12e plaats (10e Ned). Bij de Mannen prominenten, 10,4 km, liep Lucas Nieuweboer een erg sterke race door als 13e (5e Ned) te finishen. Na de eerste ronde van 1200m wist hij zich achter de kopgroep te plaatsen en kon daarna goed de strijd aan met een aantal sterke atleten. Dit wist hij vast te houden tot de streep.