JRT: Verslag Egmond en Sylvestercross

Halve van Egmond
Vandaag liep Christiaan Bosselaar de Halve van Egmond. In tegenstelling tot vorig jaar werd het een snelle race. De eerste 5km was het goed lopen op het strand en lag het tempo ook hoog. Daarna kwam een zwaarder stuk strand tot de opgang bij Castricum en een pittig stuk door de duinen. De laatste 5 km tot de finish op de boulevard kreeg Christiaan het wel even zwaar maar wist het tempo nog goed vast te houden. Hij finishte in een mooie 1.09.55 als 30e totaal en 14e Nederlander. Foto > Christiaan in het gele singlet
15941889_1217302935055621_1241468484_n

Sylvestercross (31 dec 16)
De Sylvestercross in Soest staat traditioneel de 31e op de kalender als laatste wedstrijd van het jaar en is de 2e van het nationale crosscircuit. De cross is erg zwaar met name door de lange zandstrook.
Bij de meisjes A-junioren (4000m) finishte Ijke Mourits als 16e. De A-meisjes startten samen met de vrouwen prominenten die nog een ronde meer moesten lopen en totaal 6000m liepen. Voor Josien Scheepens was dit haar eerste wedstrijd in deze categorie in het cross circuit. Josien finishte als 13e (9e Ned.). Niels van Vliet werd 38 bij de B-junioren over 6000m. Chris van Hensbergen liep de korte cross over 3200m waar hij als 48e finishte. Vorig jaar kwam hij nog ten val bij start met een paar diepe krassen over zijn kuit, dit liep hij een goede wedstrijd in dit sterk bezette veld.
Bij de mannen senioren liep ging de wedstrijd over 10400m. Christiaan Bosselaar liep naar de 27e (22e Ned.) plaats, Jim Rothweiler 33e (25e Ned.) en Lucas Nieuweboer 37e (29e Ned.).