Josien Scheepens 2e op de Abdijcross

Josien Scheepens behaalt eerste podiumplaats op nationaal crosscircuit!!

Vier atleten van het JRT waren naar het verre Limburg afgereisd voor de Abdijcross, de derde wedstrijd van het nationale crosscircuit. Afgelopen jaar werd op dit zware heuvel parcours het NK cross gehouden. Josien had er goede herinneringen aan overgehouden na een 6e plaats als 1e jaars A-junior en had er veel zin in om een mooie wedstrijd neer te zetten. Het parcours is heel divers met graspaden bovenop de heuvel en het afdalen en klimmen in het bos om de Abdij. De meisjes A (2 kleine rondes en 2 grote, samen 5200m) startten samen met de vrouwen senioren waardoor er gelijk om positie gestreden moest worden op de twee korte (modderige) aanlooprondes. Josien probeerde toen om bij een groepje met andere A junioren te komen. Hierna was het zaak om rustig te blijven en niet gelijk hard mee te gaan als er iemand weg probeerde te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde liep ze op derde positie en kon ze naar de twee meiden aan kop toelopen. Ze voelde zich nog fris en had het idee dat de andere twee al wat vermoeider waren. Omdat een van de twee een sterke eindsprint had, heeft ze op de laatste steile klim geprobeerd zo hard mogelijk omhoog te komen en een gat te slaan. Dit lukte en met voorsprong kwam ze het gras op. Hierna begonnen haar benen toch wat moe te worden en voelde ze dat de nummer 2 weer dichterbij kwam en die heeft haar uiteindelijk nog op de baan voor de finish ingehaald. Ontzetten jammer natuurlijk maar ze had alles gegeven en kon heel blij zijn met haar eerste podiumplek bij de junioren op het landelijk crosscircuit.

Lydia van Dijk en IJke Mourits liepen bij de meisjes B over 3350 meter. Voor beide de eerste keer op deze cross. IJke was voor de wedstrijd toch wel zenuwachtig, maar had er wel veel zin in. Beide meiden liepen tijdens de wedstrijd dicht bij elkaar in de buurt. Lydia was nog niet helemaal hersteld van een griepje en finishte als 10e. IJke had het laatste stuk te weinig over om het tempo goed vast te houden en moest de laatste 500m nog een paar concurrenten laten passeren. Ze finishte als 17e en hoopt volgende keer het laatste stuk wel door te kunnen versnellen.

Remco Vrijbloed liep de korte cross (1 kleine + 1 grote ronde, 2600m) bij de senioren. Hij liep een goede wedstrijd maar komt duidelijk nog tekort in het geweld. Na een goede start, waarbij hij net een grote valpartij kon ontwijken, kwam hij heuvelaf redelijk met de groep mee. Na het vlakke stuk moest hij heuvelop flink diep gaan en bouwde te veel verzuring op waardoor hij weer bovenop bij de Abdij niet meer het juiste tempo kon vinden. Hij finishte 27ste.