Internationale Warandeloop 2015, Nationaal lotto cross circuit

De eerste winterdag. Vanochtend met muts en handschoenen de auto ingestapt, slecht 1 graden! Echt crossweer dus. Het parcours lag er mooi bij met hier en daar wat modder en strakke zandpaden. Van het JRT stonden er 8 atleten aan de start bij verschillende categorieën. Voor vier van hen was dit de eerste keer in Tilburg, de sterkst bezette cross in Nederland. Deze cross in onderdeel van het nationale lotto cross circuit dat gaat over vier wedstrijden.

Junioren
Als eerste mochten Lydia van Dijk en IJke Mourits bij de meisjes-B over 3200m. Hier deden ook een flink aantal sterke Belgische meiden mee. Lydia finishte als 19e totaal (10e Ned.) in 12.26 een minuutje achter de winnares. IJke finishte als 44e in 13.33.

Bij de meisjes-A (4300m) liep Josien Scheepens een sterke wedstrijd. Ze liep tot de laatste ronde rond de vijfde plaats, maar kreeg het toen moeilijk. Hierdoor moest ze enkele meiden laten passeren en kon ze niet goed meer aanhaken. Ze finishte op een hele nette 12e plaats als 7e Nederlandse. Haar tijd was 16.16

Bij de jongens-A (6200m) liep Remco Vrijbloed. Onder de indruk van de wedstrijd wist hij niet goed in de race te komen. Hij finishte uiteindelijk als 73e.

Bij het crossgala Mannen stonden Lucas Nieuweboer, Christiaan Bosselaar en Jim Rothweiler aan de start. Ze liepen een zeer sterke internationaal bezette cross over 10.000m. Lucas was de snelste van de drie. Na een moeizame start kon hij goed doorlopen en haalde hij steeds atleten in. Hij finishte in een nette 32.36 als 22e Nederlander en als 60e totaal, een minuut sneller dan vorig jaar. Christiaan finishte als 30e Nederlander (74e totaal) in 33.20. Waarmee hij een halve minuut sneller was dan vorig jaar. Voor Jim terugkomend van een voetblessure was dit weer de eerste serieuze wedstrijd. Het was lastig meekomen in zo’n sterk veld. Hij finishte as 97e in 36.29.

Op de korte cross (2500m) kwam Chris van Hensbergen wat teleurgesteld over de finish. Hij had een hele goede start en zat gelijk voorin het grote deelnemersveld. Maar in de tweede ronde werd het toch al heel zwaar door de hoge snelheid. De derde ronde kon hij zich weer redelijk herpakken. Hij finishte in een toch erg nette 7.23 (zijn PR-tempo 3000m!) als 74e (48e Ned)