Brons voor Lucas Nieuweboer op NK Cross!

Bij de lange cross op het Nederlands kampioenschap wist Lucas het Brons te behalen! Het NK werd dit jaar georganiseerd in het Amsterdamse bos. Het was een echt crossparcours met gras, los zand en vooral veel modder. Ook moesten de lopers drie keer naar de top van de ‘Ajax’ heuvel per ronde. Op de lange cross maar liefst negen keer!

De lange cross ging over 10,8 km. Lucas liep na een goede start in de tweede groep van vier man. De latere winnaar Jesper van der Wielen had al vroeg een voorsprong. Lucas liep veel op kop om te proberen de anderen te lossen. Bij het laatste keer opgaan van de heuvel liep hij op de derde plek en wist een gat te krijgen met lopers achter hem en wist zo als derde te finishen! Dit is zijn eerste medaille op de cross.
Christiaan Bosselaar had vandaag moeite met het zware parcours, maar wist desondanks een prima wedstrijd neer te zetten. Hij liep naar de 23e plaats op het NK.

Bij de vrouwen senioren lange cross (7200m) liep Josien Scheepens een sterke wedstrijd. Hoewel er niet veel vrouwen meededen, was de top van hoog niveau met oa Olympiër Andrea Deelstra. Josien liep knap naar de 4e plaats!
Op de korte cross, slechts 2700 meter, die goed bezet was wist Chris van Hensbergen goed te finishen op een 36e plaats.

Junioren: Lydia van Dijk liep finishte bij de meisjes-B (3600m) als 9e! Niels van Vliet (7200m) in zijn eerste NK Cross liep bij de jongens-A naar de 39e plaats.

Mooie prestaties van deze KAV Holland atleten! Op Facebook Jaspers Running Team staan foto’s van deze atleten op de cross vandaag!