facebook

Jaspers Running Team

Door Koos Kiers.

Het Jaspersrunningteam  (JRT) is een talententeam voor midden en lange afstandlopers en loopsters.

Aanvankelijk werd dit team opgezet met een regionale intentie maar door te weinig draagvlak van omliggende atletiekverenigingen is het een Haarlems talententeam geworden.  Het team bestaat uit een kernteam en een opleidingsgroep van jonge atleten die zich graag willen ontwikkelen tot “top”atleten. Om bij het kernteam te kunnen komen moet men aan scherpe prestatie eisen voldoen. Een top 20 notering in de landelijke ranglijsten is daarbij een must.

Jaspers Running Team 2015

Jaspers Running Team 2015

Atleten (vanaf de C junioren) van de Haarlemse atletiekverenigingen die over voldoende ambities beschikken kunnen in aanmerking komen voor een stage en/of proefperiode. Veelal gaat dit in overleg met de TC’s en in afstemming met de betreffende clubtrainers. Atleten van buiten kunnen eveneens in aanmerking komen maar van hen wordt verwacht dat zij ( op korte termijn) lid worden van KAV Holland of AV Haarlem.

Ook al kiest de jeugdige atleet alleen voor het hardlopen dan nog worden de trainingen multi-functioneel uitgevoerd. De betreffende atleten moeten een veelzijdig beweegprogramma  doorlopen.  Dat kunnen andere atletiekonderdelen zijn maar ook het beoefenen van een andere sport naast het hardlopen.  In de puberale fase wordt door middel van onderzoeken en testen gewerkt naar mentale en conditionele fitheid. Looptechniek, kracht, mobiliteit en flexibiliteit maken onderdeel uit van deze aanpak. Op dit fundament van een veelzijdig beweegprogramma worden sportspecifieke onderdelen verder uitgebouwd gericht op breedtesport of topsport.

Voor meer informatie en contact kun je mij mailen. Je kunt hen volgen op Facebook.